loader

Inspiratie voor de lekkerste apero-hapjes!

Creatief met de tapas en tapenades van Entre2Verres




01/01/2019

Het moment van het aperitief is een zalig moment. Even terugblikken op de dag en stilstaan bij wat fijn was. 

Katja
Heerlijke apero-hapjes maken jouw feestje af!

Aan de aperotoog van Entre2Verres kies je uit eigengemaakte tapa’s en tapenades, olijven, gedroogde ham, salami en harde kazen. Perfect als aperitief en het staat zo op tafel. Heerlijk met een focaccia met rozemarijn, grissini of carta musica.

Tapas-entre2verres-entrepot-du-vin.jpg#a

De mogelijkheden zijn eindeloos. 

De carta musica of 'Lingue' is perfect als basis. Het oogt bovendien bijzonder mooi. Ook van eenvoudig toastbrood, in driehoekjes gesneden, overvloedig ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met wat peper en zout, maak je heerlijke crostini of bruschette. Em met een eenvoudig stokbrood kom je ook al ver. Leg de ingevette bruschette op een bakpapier en zet ze een paar minuten in de oven op 160° tot ze mooi goudbruin kleuren.

Voilà, je basis heb je. Nu komt het aan op de juiste combinaties! 

Laat je inspireren door onderstaande apero ideetjes.

entre2verres-aperoideetje-feest-3.jpg#as

Bruschetta met gemarineerde parmezaan, gemarineerd radijsje, crumble van zwarte olijven en zeste van citroen. 

entre2verres-aperoideetje-feest-4.jpg#as

Bruschetta met geroosterde paprika, noten, geitenkaas en scheutjes van rode biet. Bruschetta met gemarineerde parmezaan en een gemarineerde wortel. Carta Musica met tapenade van zongedroogde tomaten, Saralba ham en een jalapeno. 

entre2verres-aperohapje-feesten-entrepot

Op een bruschetta van foccacia: geitenkaas Florence Provence, mango chutney en druifjes.

entre2verres-aperohapje-entrepot-du-vin.

Op een bruschetta van foccacia: links - tapenade van geroosterde paprika, pompoenpitten en walnoten, schilfers Manchego - rechts - butternut humus, gemarineerde champignons, crumble van pompoenpitten en kastanjes

entre-2-verres-tapa-hapje-1.jpg#asset:36

Op een bruschetta van toastbrood: baba ganoush met geitenkaas Florence Provence en mango chutney.

entre-2-verres-tapa-hapje-2.jpg#asset:36

Op een bruschetta van toastbrood: pesto van pompoenpitjes, rillette van zalm en zeste van citroen.

entre-2-verres-tapa-hapje-3.jpg#asset:36 

Op een bruschetta van toastbrood: rillette van gerookte makreel en forel met een gemarineerde wortel.

entre-2-verres-tapa-hapje-4.jpg#asset:36

Op een cracker van spelt en walnoten: baba ganoush, chutney van mango en een crumble van zwarte olijven. 

entre-2-verres-tapa-hapje-5.jpg#asset:36

Op carta musica: mousse van zalm met een topping van zure room met groene olijven.

 entre-2-verres-tapa-hapje-12.jpg#asset:3

Op carta musica: een lepeltje zwarte olijventapenade, flinterdunne schilfer van parmezaan en een eetbaar viooltje.

entre-2-verres-tapa-hapje-13.jpg#asset:3

Kruidig gehaktballetje met een dressing van limoen, peterselie en Griekse Yoghurt.

entre-2-verres-tapa-hapje-10.jpg#asset:3

Seralba bonbon: een koffielepel tapenade van geroosterde paprika, geroosterde pompoenpitjes en walnoten op een sneetje Seralba ham. Maak hiervan een mooi buideltje.

entre-2-verres-tapa-hapje-11.jpg#asset:3

Op carta musica: quenelle van rillette van gerookte makreel en forel met zeste van citroen en een appelkappertje.

entre-2-verres-tapa-hapje-8.jpg#asset:36

Rolletje van gebakken aubergine gevuld met pancetta in een pittige tomatencoulis.

entre-2-verres-tapa-hapje-9.jpg#asset:36

Dip van geroosterde paprika, chili en citroen met carta musica.

Hier vind je een overzicht van de tapenades, kazen en fijne vleeswaren die je bij Entre2Verres kan vinden. Voor de juiste wijn kan je natuurlijk ook terecht in onze entrepot of in de webshop. Vraag gerust om advies van Bruno, Lieven, Kjell of Sam. Plan je een feestje en wil je graag tapas bestellen? Stuur een mailtje naar katja@entrepotduvin.be.

Nieuws