loader

Wijncursus, Smaak Workshop of wijndegustatie

Wil je wijn beter begrijpen? Neem deel aan een Smaak Workshop, organiseer een degustatie of schrijf je in voor een wijncursus.
24/06/2018

Houd je van een goed glas wijn? Geniet je van de prachtige kleuren, geuren en smaken maar ken je het verschil niet tussen een Cabernet en een Sauvignon (iets met een druivenras) ? Wijn spreekt al onze zintuigen aan. De ogen, de reuk- en smaakzin, de tastzin en zelfs het gehoor. 

INITIATIE WIJN-CURSUS

De opleiding wijn bestaat uit 4 lesavonden op vastgelegde data (3 uur per les), Elke les bevat een theoretisch gedeelte, gecombineerd met een degustatie van acht wijnen, afhankelijk van het thema. De inschrijvingen worden beperkt tot 13 personen.

  • Les 1: Inleiding in wijn: geschiedenis, hoe wordt wijn gemaakt, druivensoorten en hoe wijn proeven
  • Les 2: Frankrijk
  • Les 3: Mousserende wijnen en dessertwijnen
  • Les 4: Europa en inleiding Nieuwe wereld

Prijs: 125 euro per persoon voor de 4 lesavonden (van 19.30 tot 22.30 uur) inclusief wijnen. De inschrijving is pas definitief na het betalen van het cursusgeld. De volgende lesdata: check de agenda! Wil je tijdig op de hoogte worden gebracht van de volgende reeks? stuur een mailtje naar Lieven of Bruno.

Wie zelf een volledige cursus wijn wil organiseren kan in samenspraak bepalen wanneer de cursus doorgaat. De prijs voor de volledige opleiding is 1.200 euro. Het aantal deelnemers blijft beperkt tot maximaal 13 personen.

SMAAKWORKSHOP

Wijn heeft ook een grote invloed op de smaak van eten en omgekeerd. Schenk de juiste wijn bij je gerecht en de aroma’s komen meer tot hun recht, schenk de verkeerde wijn en de smaak van het gerecht wordt weggedrukt. Een aantal elementen spelen hierbij een belangrijke rol. Met deze avondvullende Smaak Workshop helpen we je graag op weg. Aan de hand van 7 kleine gerechten, in combinatie met 8 aangepaste wijnen, leer je hoe je de beste combinatie kan maken. Prijs: 58 euro per persoon – min 12 deelnemers: Smaakfiche, 7 gerechten, gebaseerd op de verschillende smaakpatronen, 8 aangepaste wijnen en water. De volgende workshop gaat door op vrijdag 22 februari 2019. Meer informatie? Stuur een mailtje naar Katja

WIJNDEGUSTATIE

Introductie in het correct proeven van wijn en degustatie van een 8-tal wijnen. Prijs: 75 euro + de aankoopprijs van de wijnen. 

DATA: Op aanvraag, aantal deelnemers: maximaal 24 personen. Stuur een mailtje naar Lieven of Bruno voor meer info. 

Nieuws