loader

Celler Vermunver, Marça Monsant, Spanje

Familie Vernet - Muntané

De wijnstreek Montsant ligt in de schaduw van het bekendere Priorat. De wijnen van Roger en zijn zus Aida zijn donker gekleurd, met heel veel aroma en fruit in de mond.

ontdek het assortiment

Celler Vermunver is een familiedroom van Roger en zijn zus Aida.

Er wordt hier met heel veel passie gewerkt om een eigen wijn op de markt te brengen. Onder leiding van Roger Vernet Muntané, de wijnmaker in de familie, staat iedereen klaar om na zijn dagelijkse job te helpen op het familiedomein. Pas in 2004 kwam hun droom uit, met een eerste eigen wijn. 

De wijnstreek Montsant ligt in de schaduw van het bekendere Priorat. 


DE REGIO

Het is nog maar enkele jaren dat deze streek zijn eigen DO heeft gekregen. Tien jaar geleden was dit een subzone van Tarragona, bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Het unieke landschap is geklasseerd als world heritage site door de UNESCO. De 23 ha wijngaarden zijn hoofdzakelijk beplant met garnacha en cariñena wijnstokken die tussen de 70 en 80 jaar oud zijn. Enkele kleine perceeltjes met merlot en syrah vervolledigen de 23 ha.

ES-Marca.jpg#asset:2216

DE WIJN

Dit moet je proeven. De wijnen van Roger en zijn zus Aida zijn donker gekleurd met heel veel aroma en fruit in de mond. Ze zijn geconcentreerd, zonder over-the-top te zijn. Snel zijn is hier wel de boodschap, want met een productie van 20.000 flessen is het ook gauw uitverkocht. 

Ons assortiment van Celler Vermunver, Marça Monsant, Spanje