loader

Château La Dournie, Saint Chinian, Languedoc Roussillon, Frankrijk

Véronique Etienne

Château La Dournie ligt ten noordwesten van Béziers. Het is een oud château, met een rijke geschiedenis.

ontdek het assortiment

In de Languedoc heb je niet zoveel wijnkastelen, maar Château La Dournie is een écht kasteel, met 45 ha wijngaarden die rondom het kasteel liggen. Al 6 generaties lang is dit domein in handen van dezelfde familie

Sinds 1970 staat het domein onder leiding van een vrouw. Veronique Etienne is de huidige generatie en medeoprichtster van 'Les Vinifilles', een samenwerking van vrouwelijke wijnmaaksters. In 1970 was dat nog uitzonderlijk, maar vandaag gelukkig al heel wat minder. Veronique is opgegroeid op het domein. Toch ging ze eerst een andere richting uit en werkte ze in sportmarketing. Telkens als ze het kasteel bezocht, besefte ze dat ze daar thuishoorde. Ze werd gedreven door haar liefde voor de natuur en het plezier van goed tafelen. In de loop van de jaren is die passie alleen maar gegroeid. Ze heeft een opdracht: "Ik bescherm het domein, de natuur, de lokale waarden en tradities die zo kostbaar zijn, voor de volgende generaties.".


Mijn grootste geluk als wijnmaakster is het delen van een goeie fles wijn aan een rijk gevulde tafel. 

Veronique Etienne

DE REGIO

Saint Chinian is een van de grootste AOP‘s in de Languedoc. Het domein is 45 ha wijngaarden groot. Twintig ha bestaat uit schalieheuvels. De overige wijngaarden liggen aan de oever van een riviertje. De rivier heeft de bodem verrijkt met alluviale afzettingen. 

FR-Saint_Chinian.jpg#asset:838

Op dit familiale domein worden wijnen gemaakt met een verrassende elegantie. 


DE WIJN

De rode wijn 'Etienne AOC Saint Chinian' is opgedragen aan de familie. Het is een goed gebalanceerde blend van Syrah, Grenache en Carignan. Daarnaast werkt Véronique ook met druivenrassen zoals Cabernet franc, Vermentino en Rousanne.  De witte wijnen hebben, voor dit toch zeer warme klimaat, een verrassende frisheid. De rode wijnen combineren kracht met elegantie. Je proeft hier de vrouwelijke touch.

Ons assortiment van Château La Dournie, Saint Chinian, Languedoc Roussillon, Frankrijk