loader

Champagne Didier Chopin, Frankrijk

Didier Chopin

Didier is het typische voorbeeld van de wijnbouwer die, samen met zijn familie, alles zelf doet.

ontdek het assortiment

Didier, zijn vrouw Carine en zoon Anthony werken keihard in de wijngaard en de kelder. Ook de verkoop doen ze zelf.

In 1989 maakte Didier zijn eerste champagne op eigen naam. Typisch voor de streek trouwde hij een meisje uit een familie van champagnebouwers. Samen hebben ze 2 kinderen. Zoon Anthony zal op een dag zijn vader opvolgen, want het is te belangrijk dat de peperdure champagnegronden in de familie blijven. In de kelder probeert Didier zoveel mogelijk te automatiseren. Zo heeft hij zelf een soort van automatische band ontwikkeld waarmee de druiven snel en makkelijk in de pers komen. Jaarlijks produceert hij van de eigen wijngaarden ongeveer 120.000 flessen van de allerhoogste kwaliteit. 


DE REGIO

De wijngaarden zijn gelegen in de Marnevallei, nabij het dorpje Champlat-et-Beaujacourt op 25 km van Epernay. Vandaag heeft Didier 5 ha eigen wijngaarden verdeeld over verschillende terroirs. 

FR-Camplat_et_Boujacourt.jpg#asset:770

De champagnes zijn een toonbeeld voor deze streek.


DE WIJN

De lange 'prise de mousse' is opmerkelijk. De basis cuvée rijpt minstens 3 jaar op fles. De andere champagnes hebben een rijping van 5 tot maar liefst 11 jaar. Steeds subtiel van parel, met een complexe smaak en een verfijnde finale. Een feestelijk glas dat je wel alle dagen zou willen drinken.

Ons assortiment van Champagne Didier Chopin, Frankrijk