loader

Domaine la Garelle, Ménerbes, Provence, Frankrijk

Alain Audet

Domaine La Garelle is prachtig gelegen tussen Oppède en Ménerbes, twee zeer mooie dorpjes. Sinds 2008 is dit mooie domein in handen van Alain Audet, die daarmee terugkeert naar zijn roots.

ontdek het assortiment

De wortels van de familie Audet liggen in de Luberon. Het terroir van deze streek was al in de Gallo-Romeinse tijd beroemd voor zijn potentieel.

Alain is een landbouwingenieur die jarenlang voor verschillende grote multinationals in de suikerindustrie heeft gewerkt. In 2008 sloot hij zijn carrière af, keerde terug naar zijn roots en kocht Domaine La Garelle. Met een klein gemotiveerd team en belangrijke investeringen in de wijngaarden, het werkmateriaal en de kelder bracht hij de kwaliteit tot een top niveau. Domein La Garelle is 25 ha groot.

DE REGIO

Dankzij de ligging aan de noordelijke kant van de Luberon genieten we hier van een uitzonderlijk micro-klimaat. Deze kant telt veel meer zonuren dan de domeinen die net ten zuiden van het massief liggen. Het terroir bestaat overwegend uit kalksteen en leem. De grote kalkstenen zorgen ervoor dat ze de opgeslagen warmte van overdag tijdens de veel koelere nachten afgeven. Dit komt de finesse van de verschillende druivensoorten, en vooral de syrah, ten goede. 

Wijn is een symbool van gezelligheid en traditie waar iedereen bij La Garelle aan houdt.

DE WIJN

Alain vinifieert wijnen die elegant maar toch expressief zijn. Wijnen met karakter. Elke wijn die je proeft, moet voor hem onmiddellijk erkend worden als 'un bon vin' en het plezier van het drinken vieren. Misschien een eenvoudige visie, maar o zo belangrijk. De witte wijnen zijn zeer geurig, met een fijne kruidigheid. De rosés zijn qua stijl te vergelijken met de bekendere wijnen van de Côtes d‘Azur. En de rode wijnen zijn krachtig, maar blijven elegant.

Een Réserve of een Grande Réserve du Domaine met een stoofpotje van everzwijn dat meer dan 6 uur gestoofd heeft ... Heerlijk!

Ons assortiment van Domaine la Garelle, Ménerbes, Provence, Frankrijk