loader

Domaine La Prade Mari, Aigne, Roussillon, Frankrijk

Eric & Clémentine Mari

Domaine La Prade Mari ligt in het dorpje Aigne, niet zo ver van het prachtige bergdorp Minerve in de Languedoc. Op dit domein gaat men nog een stap verder dan bio. Eric volgt een heel nieuwe strekking ‘La Naturo Culturo’.

ontdek het assortiment

De familie van Eric verloor het familiedomein in Algerije tijdens de oorlog en vluchtte naar Frankrijk. Het was de droom van Erics vader om ooit opnieuw een wijndomein uit te bouwen. Zodra hij kon, kocht hij een oud wijnhuis met 8ha wijngaard op de top van een berg in de Minervois.

Eric ging opnieuw studeren, hing zijn job als leraar technisch tekenen aan de wilgen en nam het domein over. Zijn liefde voor de natuur deed Eric Mari al enkele jaren geleden besluiten om volledig biologisch te werken. Eric en zijn vrouw Clémentine zijn apetrots op wat ze gecreëerd hebben. Sinds 2009 is het domein volledig bio gecertifieerd. Vandaag gaan ze nog een stap verder en volgt Eric de principes van 'La Naturo Culturo'.

La Naturo Culturo of La Naturopathie adaptée à l’agriculture is een manier van leven en werken met als doel een perfecte balans te vinden tussen plant, dier en mens. In en rondom deze wijngaarden staat het vol met kruiden als tijm, rozemarijn en laurier. Eric gebruikt deze kruiden in de wijngaard als natuurlijke meststof, waardoor er een micro-organisme ontstaat dat voor een perfect evenwicht in de bodem zorgt. Zijn wijnstokken zijn zo sterk, dat ze zich beter verdedigen tegen ziektes, op natuurlijke manier.


DE REGIO 

Domaine La Prade Mari ligt in het dorpje Aigne, in een klein gehucht op een hoogte van ongeveer 250 meter, niet zo ver van het prachtige bergdorp Minerve, in Zuid Frankrijk. Het domein wordt vandaag omringd door 28 ha wijngaarden met Syrah, Grenache, Carrignan, Viognier en Roussanne . De wijngaarden liggen in een bosrijke omgeving, beschermd tegen de wind, op een heel specifiek terroir van kalk en klei. Je ontdekt er een fauna van kevertjes, mieren en vlinders. Zij houden de grond optimaal doorlaatbaar. De wijnranken worden versterkt met een plantgier op basis van kruiden en ook hier grazen in de winter de schapen van de lokale schapenboer tussen de wijnranken. 

FR-Aigne.jpg#asset:889

Hoe sterker en gezonder de druivenstok is, des te beter is ook de kwaliteit van de druiven.


DE WIJN 

Deze druiven zitten boordevol aroma’s en smaken. In de wijnen van Eric proef je dan ook de finesse van dit kruidige terroir. Stevig, met heel veel aroma en smaak, en toch perfect in balans. Wijnbouwers, de goeie toch, zijn levensgenieters. En dat geldt zeker ook voor Eric en Clémentine. Bij een glas ‘L’Or des Garrigues’, een blend van 80% Roussanne en 20% Viognier met toetsen van boter en geroosterde noten, deelt Clémentine met ons enthousiast haar favoriete recepten. Zo is de meer fruitige Gourmandise des Bois met zijn toets van pepermunt en rozemarijn heerlijk met een fondant chocolade brownie met pecannoten. De stevigere ‘Conte des Garrigues’ past perfect bij een couscous met groenten en merguezworstjes of traag gegaard lam. 

Ons assortiment van Domaine La Prade Mari, Aigne, Roussillon, Frankrijk