loader

Fattoria Vigna Vecchia, Radda Chianti, Toscane, Italië

Orsola Beccari

De geschiedenis van dit 19ha groot domein gaat heel ver terug, tot in de 17de eeuw. De stichter, Odoardo Beccari, was niet alleen wijnmaker maar ook een wereldberoemd botanist.

ontdek het assortiment

Odoardo Beccari was de ontdekker van de grootste bloem ter wereld, de Amorphophallus Titanum, op Sumatra.

In 1876 is hij op rust gegaan op dit familiedomein. Op dat moment is hij gestart met een deel van hun beste wijnen goed op te bergen. Zijn achter-achterkleindochter, Orsola Beccari, heeft deze schat nog maar net ontdekt bij het verbouwen en moderniseren van de kelder. De familie bezit nu een unieke verzameling eigen wijn die teruggaat tot 1876. 

De wijngaarden liggen rond het prachtige domein, nabij Radda in Chianti.


DE REGIO

Ze liggen op een hoogte van 500 meter, met een perfect zuidelijke tot zuid-westelijke oriëntatie. 14ha van de 19ha wijngaard zijn geklasseerd als DOCG. De enorme aandacht voor de wijngaard, tot en met het met de hand oogsten, zorgt jaar na jaar voor druiven van de allerbeste kwaliteit.

IT-Radda_in_Chianti.jpg#asset:2284

DE WIJN

De vinificatie gebeurt in de wijnkelder op het domein, die recent is gerenoveerd. De allerbeste wijnen rijpen in het centrum van Radda, in de oude kelder, diep onder de grond, in vaten van 225 liter. 

Deze Chianti wijnen zijn een toonbeeld van subtiliteit en elegantie. De smaken zijn perfect in balans. 


Ons assortiment van Fattoria Vigna Vecchia, Radda Chianti, Toscane, Italië