loader

Glaser Himmelstoss, Franken, Duitsland

Wolfgang & Julia Glaser

in de wijnen van Julia en haar vader Wolfgang proef je het karakter van de wijn-regio. Het perfecte evenwicht tussen fruit en mineraliteit.

ontdek het assortiment

Julia studeerde enkele jaren geleden af als wijnbouwer. Na haar afstuderen ging ze onmiddellijk aan de slag op het wijndomein van haar ouders.

Oorspronkelijk waren dit 2 domeinen, het domein Glaser en het domein Himmelstoss. Glaser, ligt in Northeim en Himmelstoss in Dettelbach. Het huwelijk tussen de erfgenamen, de vader en de moeder van Julia, zorgde er voor dat er plots 2 domeinen te beheren waren. Tien jaar na hun huwelijk besliste Wolfgang en zijn echtgenote om de domeinen samen te voegen op het oude prachtige wijndomein Glaser. In de gebouwen van het vroegere Himmelstoss vind je nu een hotel-restaurant. Vandaag maken 3 generaties de wijnen bij Glaser Himmelstoss: Julia, haar vader Wolfgang en haar grootvader. Met één gemeenschappelijk doel: premium wijnen maken, gebaseerd op traditie en vernieuwing. Streven naar kwaliteit is hier het hoogste goed en dat werk begint bij de wijnstok. Er wordt op dit wijndomein heel veel tijd gespendeerd in de wijngaarden. Elk perceel wordt manueel onderhouden. Respect voor de natuur is voor Julia en haar ouders de basis. De rijke bio-diversiteit in de wijngaarden wordt zonder compromissen bewaakt en beschermd. Dit wijndomein draagt het Duitse VDP-kwaliteitslabel. Dit elite-label staat garant voor excellente wijngaarden en artisanale wijnproductie met een focus op natuurlijke technieken. 

Wijn maken is mijn roeping, niet mijn job. 

Julia

DE REGIO

Glaser Himmelstoss ligt in de wijnregio Franken, in het Maindreieck district. De rivier Main cirkelt rond de 500 ha wijngaarden in de regio. Deze prachtige plek met fantastische landschappen wordt dan ook het 'Wijn-eiland' genoemd. De wijngaarden van Glaser Himmelstoss liggen rond de dorpjes Nordheim, Sommerach en Dettelbach. Het terroir bestaat vooral uit kalksteen, aeolian zand  en klei.

DE WIJN

De wijnen van Glaser Himmelstoss bieden een mooi evenwicht tussen fruit en mineraliteit. De druivenrassen zijn Silvaner, Müller Thurgau en Scheurebe. Elke wijn krijgt in de kelder de tijd om rustig te ontwikkelen. 

Ons assortiment van Glaser Himmelstoss, Franken, Duitsland