loader

Bodegas Jordàn de Asso, Carignan, Zaragoza, Spanje

Javier & Jamie Guelbenzu

Deze Bodega heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar. De familie Guelbenzu Solsona heeft dit oude domein in zijn oude glorie hersteld.

ontdek het assortiment

Sinds enkele jaren is de jongste generatie, Jamie & Javier, aan zet.

Javier heeft na zijn 4 jaar durende studies oenologie en verschillende stages in de Champagnestreek de vinificatie zeer goed in de vingers. Hij houdt van zijn job als wijnmaker: ' Wijn leeft. Je kan niet anders dan luisteren naar de cycli van de natuur en elke vintage is anders. Ik leer nog elk jaar bij.’ Behalve virtuoos wijn maken speelt Javier ook voortreffelijk piano. 

In 2009 ben ik, samen met mijn oudere broer, voor het eerst naar Prowein geweest. Ik was superzenuwachtig om mijn wijnen aan de wereld te tonen, maar ook supertrots toen ik aanvaard werd door al die professionals als een van hen.  

Javier Guelbenzu

DE REGIO

Jordan de Asso ligt in Carignan in Aragon, het noorden van Spanje. De wijngaarden liggen in het hoogste gedeelte van de Campo de Cariñena, op 700 meter hoogte. De autochtone druivenrassen Garnacha, Cariñena en Macabeo worden er geflankeerd door wereldberoemde vruchten zoals Syrah en Cabernet Sauvignon. In de bodem vind je kwarts en klei die voor een uitstekende mineraliteit zorgen. 


ES-Zaragoza.jpg#asset:2190

De rode wijnen zijn een voorbeeld van elegantie. 


DE WIJN

Karakteristiek door de blend van druiven, maar verfijnd dankzij de hoge ligging van de wijngaarden. Javier werkt zo natuurlijk mogelijk en klaart zijn wijnen niet met dierlijke producten. Dat Javier ook een methodo tradicional maakt zal je natuurlijk niet verbazen… en wat voor een! Heel wat champagnes kunnen niet aan dit niveau tippen. 

Ons assortiment van Bodegas Jordàn de Asso, Carignan, Zaragoza, Spanje