loader

Josep Grau, Montsant, Spanje

Josep Grau

De fruitige en frisse wijnen van Josep zijn een mooie reflectie van het terroir en zijn karakter.

ontdek het assortiment

Na een carrière in de banksector besliste Josep in 2003 om het roer helemaal om te gooien en zijn eigen wijn te maken.

Hij liet zijn stressvolle baan voor wat het was en kocht 1ha wijngaard  in Capçanes, beplant met Grenache wijnstokken. In zijn garage maakte hij dat eerste jaar 300 flesjes wijn. Die eerste kleine oogst was een succes en smaakte naar meer. Josep Grau maakt eerlijke bio-wijnen, helemaal volgens zijn persoonlijke stijl. 

Ik houd er van om in contact te staan met de natuur. Elke oogst heeft zijn eigen uitdagingen en karakter. 

Josep Grau

DE REGIO

Montsant is gelegen in de provincie Priorat op slechts anderhalf uur rijden van Barcelona, in Catalonië. De 36 hectare wijngaarden liggen verspreid over de dorpen Marçà, Capçanes en Falset. Het terroir is zeer divers (graniet, klei, krijt, stenen ...) en arm aan organische stoffen. Dit stimuleert de traditionele druivensoorten zoals Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca en Samsó om goed te presteren.

DE WIJN

De wijnen van Josep Grau zijn uniek. Hij streeft er naar om het terroir te weerspiegelen, het karakter van de wijnoogst en zijn eigen persoonlijkheid. Hij kiest voor fruit en frisheid met een beperkte impact van eikenhout. Josep werkt met inheems gist en de fermentatie gebeurt in cementen tanks waarna de wijnen verder rijpen in foudres van 2000 liter uit Oostenrijkse eik. Dit zorgt voor neutralere eiken aroma’s.

Ons assortiment van Josep Grau, Montsant, Spanje