loader

Quinta da Revolta, Pesa da Regua, Portugal

Alfredo Moreira da Silva

Quinta da Revolta is een klein wijndomein waar men grootse Douro wijnen en porto's maakt. De referentie voor de streek.

ontdek het assortiment

Quinta da Revolta wordt geleid door eigenaar en oenoloog Alfredo Moreira da Silva.

Alfredo is een sympathieke man die houdt van mensen, goede wijn en lekker eten. Hij was eerst arts, maar zodra hij de kans kreeg om het familiedomein over te nemen, schoolde hij zich om tot wijnbouwer . Al enkele jaren maken Alfredo en zijn jonge rechterhand Vitor verrassende rode wijnen. Het is pas sinds 2009 dat ze witte wijnen op de markt brengen. 

Het domein ligt aan de steile oevers van de Douro.


DE REGIO

De wijngaarden liggen in een prachtige vallei, net daar waar de rivier twee grote bochten maakt, een volte en een revolte, vandaar de naam.  De wijngaarden bestijgen ook de steile flanken, die tot 650 m hoog zijn. Ze zijn beplant met typische druivenrassen die alleen in het mooie Portugal kunnen groeien zoals Viosinho, Rabigato en Codego do Lariño voor de witte wijnen en Touriga National, Tinta Barroca en Touriga Fémea voor de rode.

PT-Canelas.jpg#asset:1011

De wijnen zijn steeds verrassend elegant.


DE WIJN

Ontdek met een gerust hart de autochtone druivenrassen. De wijnen van Alfredo zijn complexe wijnen met een elegante, lange finale. Het klimaat in de streek is zo goed dat Alfredo ieder jaar wel een Vintageporto zou kunnen maken. Jammer genoeg is dat niet toegestaan. Proef dus zeker ook de porto’s. Vintage jaar of niet, ze hebben alle hun eigen karakter.

Ons assortiment van Quinta da Revolta, Pesa da Regua, Portugal