loader

Vignobles Coulet, Tour de Baulx, Terrasses du Larzac, Frankrijk

Benjamin Coulet & Valentin Goemine

Benjamin en zijn neef Valentin maken heerlijke florale bio wijnen in het impressionante gebied Terrasses du Larzac.

ontdek het assortiment

Na zijn opleiding wijnbouw in Montpellier werkte Benjamin 5 jaar lang op een wijndomein in de Côtes du Rhône. Zijn ultieme droom was echter om zelf wijn te maken, gemaakt van eigen druiven.

De vader van Benjamin, de directeur van de coöperatieve, had gelukkig een paar wijngaarden waarmee hij aan de slag kon. In 2011 lanceerde Benjamin zijn eigen kleine domein in Saint-Jean de Buèges, op 45 km van Montpellier. Het eerste jaar maakte hij amper 4.000 flesjes. De gespecialiseerde pers was enthousiast en het liep al snel zo goed, dat hij in zee ging met zijn neef Valentin. De neven kochten de grote oude kelder van de coöperatieve vennootschap en moderniseerde deze volledig. Vandaag telt het domein 16 hectaren wijngaarden. Benjamin en Valentin werken volledig volgens de principes van de bio-wijnbouw en zijn in reconversie voor het bio-label. 

Ik heb een fantastische job. Bij elke nieuwe jaargang ben ik trots op wat wij, samen met de natuur, gemaakt hebben. 

Benjamin Coulet

DE REGIO

Saint-Jean de Buèges ligt tussen de Middellandse Zee en de Cévennes. Een middeleeuws dorp dat aan de voet van een kalkrijke berg ligt, La Séranne. De wijngaarden liggen in de vallei, aan de kant van La Séranne, op een hoogte van 350 meter. Overdag is er heel veel zon, 's avonds een verkoelende bergwind. Dit klimaat is ideaal voor wijnen met finesse en complexiteit. Meer foto's kan je bekijken op Flickr.

DE WIJN

Het domein Tour de Baulx maakt witte, rode en rosé wijnen van Vermintino en Viognier, Syrah en Grenache druiven. In de witte wijnen ruik je heel veel florale aroma's met witte perzik. In de rode wijnen rode bessen, zwart fruit en zoethout. De wijnen zijn complex, maar evenwichtig en soepel in de mond. Een ontdekking uit een prachtige streek!

Ons assortiment van Vignobles Coulet, Tour de Baulx, Terrasses du Larzac, Frankrijk