loader

Weingut Schützenhof, Eisenberg, Deutsch Schützen, Oostenrijk

Markus Faulhammer

Markus maakt elegante, fruitige bio wijnen met karakter. Een domein dat traditie en respect voor de natuur hoog in het vaandel draagt.

ontdek het assortiment

Weingut Schützenhof is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1816. Markus is de 7de generatie. Meer dan twee eeuwen traditie aan wijn maken.

Sinds 2015 werkt Markus volledig biologisch. Zijn filosofie: “als ik mijn wijstokken goed behandel, maken ze goede wijn voor mij.”. Dit betekent dat hij elke stap van het wijn maken met de grootste zorg benaderd. De druiven worden met de hand geoogst en in de kelder wordt er niets geforceerd. De wijn krijgt de tijd om te rusten en te ontwikkelen in 500 liter houten vaten en vervolgens op fles. De wijnen van Schützenhof worden later dan gewoonlijk op de makt gebracht. Dat gebeurt pas als Markus helemaal tevreden is over het resultaat.

Wijnmaker zijn is zoals een kunstschilder. Je hebt de instrumenten, het talent en jij beslist wat je er mee doet. Maar de natuur is onvoorspelbaar en schrijft haar eigen wetten. Elke jaargang is dus anders en het is mijn passie om dat zoals een kunstschilder in de fles tot leven te brengen. 

Markus Faulhammer

DE REGIO

Zacht glooiende heuvels met beboste toppen. Koel 's nachts en warm overdag met Pannonian en Illyrian invloeden van warme en droge lucht uit het oosten en een milde mediterrane invloed uit het zuiden. Deze streek telt de meeste zonuren van Oostenrijk. Het terroir bestaat uit leem en leisteen met veel ijzer. Vandaar de naam Eisenberg.

DE WIJN

De eeuwenlange traditie van Weingut Schützenhof proef je in de kwaliteit van de wijnen. De wijnstokken hebben een mooie ouderdom. De ‘senior’ druivenstokken zijn zelfs ouder dan 95 jaar. Markus streeft naar lichte Blaufränkisch wijnen met een frisse kruidentoets, een koel mineraal karakter en fijne tannines. De wijnen van Weingut Schûtzenhof hebben een mooi bewaarpotentieel.

De jaargangen in huis:

  • 2016 
  • 2014 
  • 2013

Ons assortiment van Weingut Schützenhof, Eisenberg, Deutsch Schützen, Oostenrijk