2023 Tierra Savia, Piu Tinto, Anfora, Sevilla, Spanje
 
                    
                        2023 Tierra Savia, Piu Tinto, Anfora, Sevilla, Spanje
Beschrijving
Deze wijn wordt gemaakt van Garnacha en een heel klein beetje Tempranillo. De wijnstokken staan op een rode, kleirijke ondergrond. Hier zoeken José en Pedro naar de authentieke expressie van de Garnacha-druif. Na de manuele oogst vergisten ze het sap gedurende 1 maand in oude amforen en laten de wijn na de vergisting 10 maanden rijpen in deze amforen onder een natuurlijke 'flor'. De flor beschermt de wijn tegen oxidatieve invloeden. De amforen zijn meer dan 100 jaar oud, van verschillende inhoud, allen gemaakt door dezelfde vakman.
    
    Ruik en proef
                    
                                                    mineraal, complex, elegant, rode bes                                            
                            Stijl
                    
                            Inhoud
                    
                                                    0.75                                            
                            AOC
                    
                                                    Vinho de Mesa                                            
                            Druif
                    
                            Wijnbouwer
                    
                             
                