Wijn tips

Wijn van kleinschalige wijnbouwers als relatiegeschenk

Een unieke fles wijn of champagne als eindejaarsgeschenk? Een wijnpakket met bio of natuurwijn? Tot in de puntjes verzorgd en stijlvol verpakt.
Wijn toast relatiegeschenk

Relatiegeschenken van Entrepot du Vin, dat is klasse

We geven u deskundig advies en werken een voorstel op maat uit.

 • Passend bij de waarden van uw bedrijf.
 • Binnen de grenzen van uw budget.
 • Stijlvol verpakt.
 • Met wijnfiches en een persoonlijke groet.

Geselecteerd uit de meer dan 117 kleinschalige wijnbouwers uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Wijnbouwers die werken met respect voor de natuur.

Contacteer Ons
Bio bezoek latium bruno

Voor u geslecteerd met een neus voor kwaliteit & vakmanschap

Entrepot du Vin selecteert en importeert wijnen, champagnes, mousserende wijnen, aperitieven en digestieven uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland en Slovenië. Vanuit een groot respect voor het terroir en de natuur kiezen we zorgvuldig de wijnbouwers waarmee we samenwerken. Het verhaal achter de fles is voor ons immers even belangrijk als de unieke smaak of de prijs-kwaliteitsverhouding.

Alvast even rondneuzen?

Een persoonlijk en uniek wijnvoorstel op maat van uw bedrijf

Verkiest u de klassiekers zoals een fles Champagne, Barolo, Pomerol, Châteauneuf-du-Pape of Bourgogne wijn? Of graag een wat gedurfdere selectie? Met een gevinifieerd in amphoren, een natuur- of orange wijn ? Onze wijnadviseurs luisteren naar uw wensen en werken een aantrekkelijk voorstel en offerte voor u uit. De perfecte wijnen die passen bij uw bedrijf en uw klanten of medewerkers verrassen.

Met wijn of champagne als relatiegeschenk toost je op de succesvolle samenwerking!

Relatiegeschenken entrepot du vin wijn

Vaak gestelde vragen

 • Wijn als relatiegeschenk, is de btw aftrekbaar?

  In principe is de btw volledig aftrekbaar voor relatiegeschenken, als het geschenk minder kost dan 50 euro (excl. btw) per stuk. Bedraagt het geschenk 50 euro of meer, dan kan de btw niet worden gerecupereerd.

  Dit geldt niet voor rookwaren of sterke dranken (zoals whisky, jenever, likeuren, ..). In dit geval is de BTW nooit aftrekbaar, ook al bedraagt het geschenk minder dan 50 euro per stuk.

  Maar, deze beperking geldt niet voor alle dranken. Champagne, wijn en dergelijke vallen niet onder de noemer sterke drank en kunnen dus als relatiegeschenk dienen met aftrek van btw.

  Belangrijk! Er mag slechts één geschenk per kalenderjaar per zakenrelatie worden geschonken om in aanmerking te komen voor BTW-aftrek. Dit geldt ook indien de totale waarde van de verschillende geschenken onder de 50 euro zou blijven. De aftrek zal slechts kunnen worden toegepast voor één van de geschenken.

  Wat met de fiscale aftrekbaarheid?

  Relatiegeschenken zijn voor 50% als beroepskost aftrekbaar.

  Deze beperking van 50% geldt niet voor reclameartikelen. Voorbeelden zijn balpennen, sleutelhangers, e.d. In dat geval kunnen de kosten voor 100% worden afgetrokken als beroepskost. Voorwaarden zijn een grote verspreiding, geringe waarde en een duidelijke (en blijvende) vermelding van het logo of firmanaam van de schenkende onderneming op het artikel. Verbruiksgoederen (zoals chocolade en dranken) kunnen niet onder de noemer van reclameartikelen vallen.

  Bron: Moore.be

 • Is er een leveringskost?

  Vanaf een bestelling van minimum 175€ worden de relatiegeschenken geleverd op 1 adres. U wordt gecontacteerd om een vlotte levering te garanderen.

 • Kan ik de relatiegeschenken rechtstreeks bij mijn klanten laten leveren?

  Dat kan! Zowel in België als in Nederland. Op basis van de locatie en het aantal adressen maken we hiervoor een budgetvoorstel. Houd hierbij wel rekening met een minimum leveringstermijn van 5 werkdagen. Op tijd plannen is dus de boodschap!

Ben je ouder dan 18 jaar?