loader

Bodegas Tamaral, Ribera del Duero, Spanje

Familie De Santiago

Dit familiebedrijf maakt intense topwijnen, met heel veel concentratie en structuur, maar harmonieus in evenwicht.

ontdek het assortiment

Al generaties lang is deze familie nauw verbonden met de Ribera del Duero en de wijn uit deze prachtige streek.

Maar pas in 1997 besloot de familie een eigen bedrijf op te richten. Met als doel topwijnen te maken. Francisco Javier Gallego, Nini voor de familie, is al sinds het prille begin de wijnmaker. Hij is geboren en getogen in het gebied. Nini heeft de leiding over de wijngaarden en de vinificatie. Er worden geen kunstmatige stoffen gebruikt in de wijngaarden. De wijngaard in Rueda is ondertussen meer dan 100 jaar oud.

De kelder ligt nabij Peñafiel, het belangrijkste wijndorp in deze wereldberoemde wijnregio met een eeuwenoude wijngeschiedenis. 


DE REGIO

De streek staat bekend voor zijn continentaal mediterraan klimaat en een terroir van kalk, mergel, krijtsteen en rotsen. De wijngaarden liggen verdeeld in de allerbeste zones. De Pesquera de Duero op 900 meter hoogte met vooral leisteen als ondergrond. De Padilla de Duero op 920 meter hoogte met vooral kalk in de ondergrond. En Peñafiel, de koelste zone van deze wijnregio, op 800 meter hoogte met vooral klei in de ondergrond. Deze typische terroirs geven aan de druiven heel wat karakter en structuur mee. 

ES-Penafiel.jpg#asset:2203

De familie maakt de allerbeste wijnen van 100% Tinto Fino, een lokale Tempranillo. 


DE WIJN

30% van hun druivenstokken zijn al meer dan 100 jaar oud. Ze streven naar een unieke balans tussen een lage opbrengst van de oude wijnstokken, in combinatie met de oogst van de hoger gelegen wijngaarden. Het doel is intense kwaliteitswijnen maken, met heel veel concentratie en structuur, maar harmonieus in evenwicht. 

Ons assortiment van Bodegas Tamaral, Ribera del Duero, Spanje