loader

Didier- Ducos Champagne, Saint Martine d'Ablois, Frankrijk

Clotilde Didier & Nicolas Ducos

Twee jonge wijnbouwers die intense, maar elegante, Champagnes maken met een zeer lange en fijne afdronk.

ontdek het assortiment

Nicolas is, samen met zijn vrouw Clotilde, de 3de generatie op dit kleine domein.

Ze runnen dit domein sinds 2001, onmiddellijk na het afronden van hun studies. Didier en Clotilde zijn er trots op dat ze het werk van hun ouders verderzetten. Wijn is hun leven. Het is spannend en gevarieerd. De natuur laat zich niet dicteren, dus onverwachte momenten zijn er genoeg. Nicolas streeft naar een zo duurzaam mogelijke wijnbouw. Eventuele noodzakelijke behandelingen in de wijngaard worden tot het absolute minimum beperkt. 


DE REGIO

De 7 ha wijngaarden liggen op 6 km van Epernay, de hoofdstad van de Champagne. Net naast de Côtes des Blancs, op een boogscheut van Chouilly. De regio onderscheidt zich door heel wat zonuren en een bodem die rijk is aan klei en kalksteen. De Pinot Meunier is de belangrijkste druif, daarnaast is er ook Chardonnay en Pinot Noir. 

FR-Saint_Martine_d_Ablois.jpg#asset:2239

Een toonbeeld van finesse.


DE WIJN

De basiscuvées rijpen minstens 3 jaar 'sur lattes'. Alle andere cuvées rijpen 5 jaar eer ze gekurkt worden. De champagnes zijn zeer verfrissend en geurig, intens smakend, met een zeer lange en fijne afdronk. Nicolas en Clotilde maken zowel blends als een 100% Pinot Meunier en een pure Chardonnay: de Blanc Absolu. Ook de rosé is een toonbeeld van elegantie. Ideaal als aperitief maar ook perfect met kaas, zoals een zeer rijpe Pont l’Eveque of een romige verse geitenkaas. 

Ons assortiment van Didier- Ducos Champagne, Saint Martine d'Ablois, Frankrijk