loader

Cuna de Reyes, Rioja, Spanje

Alfredo Ciria

Cuna De Reyes betekent letterlijk 'geboorteplaats van koningen'. Koninklijk is dan ook een perfecte omschrijving voor deze wijnen.

ontdek het assortiment

De grootvader van Alfredo plantte 80 jaar geleden zijn allereerste eigen wijnstokken aan in de Rioja Alta. Maar pas in 1999 werd Cuna De Reyes opgericht.

Van zijn grootvader heeft Alfredo geleerd dat het allerbelangrijkste om goeie wijn te maken, kwaliteitsvolle druiven zijn. De dagelijkse zorg in de wijngaard en een zeer zorgvuldige selectie tijdens de oogst zijn dan ook essentieel voor hem. Alfredo doet er alles aan om zijn druiven in perfecte conditie in zijn kelder te krijgen. Met respect voor traditie en de erfenis van zijn grootvader, maar met de modernste technieken, start dan het vinificatieproces. 

Rioja is een klinkende naam die bij velen een welbepaalde herinnering oproept. 


DE REGIO

Toch is er in de Rioja een enorme variëteit aan smaken en stijlen. De streek waar de wijngaarden van Cuna de Reyes liggen is een van de drie subzones in de grote Rioja streek. De Rioja Alta ligt net ten noorden van de rivier de Oja, waarvan de naam Rioja afkomstig is. De wijngaarden liggen dicht bij de stad Najéra, op een hoog plateau, door de bergen afgeschermd voor de typische harde wind. Dit hoger gelegen deel heeft een iets koeler klimaat. 

ES-Logrono.jpg#asset:610

De wijnen van Alfredo zijn zacht, aangenaam in de neus, met een diepe intense kleur. 


DE WIJN

De belangrijkste druif is de Tempranillo. Daarnaast werkt Alfredo voor de rode wijnen ook met de Mazuela en Garnacha druif. Voor de witte wijn is er de typische Viura, de officiële druif voor een witte rioja. 

Ons assortiment van Cuna de Reyes, Rioja, Spanje