loader

Domaine du Grand Ormeau, Lalande de Pomerol, Frankrijk

Jean-Paul en Frederick Garde

Dit domein bestaat sinds 1833 en is een van de oudste familiale domeinen in de Bordeaux. Het is gelegen in Néac, in het hartje van de AOC Lalande de Pomerol.

ontdek het assortiment

Generatie na generatie is de kennis en passie doorgegeven van vader op zoon.

Jean-Paul nam de leiding over van zijn vader Jean en vandaag staat zijn zoon Frederick klaar om de leiding over te nemen. Er wordt gewerkt met respect voor traditie, zonder de nieuwe evoluties uit het oog te verliezen.  Jean-Paul en Frederick kiezen bewust voor 'lutte raisonnée'. Ingrijpen in de wijngaard gebeurt enkel wanneer het strikt noodzakelijk is.  Hun enige doel: een steeds betere wijn met souplesse, rond, met de smaak van vol fruit.  

De wijngaarden liggen in het hart van de Lalande de Pomerol appellatie. 


DE REGIO

De dertig hectare zijn verspreid over verschillende prestigieuze terroirs: Lalande Pomerol, Pomerol en Montagne Saint-Emilion. 

FR-Neac.jpg#asset:738

DE WIJN

Vieux Chateau Goujon is het domein in Montagne Saint-Emilion. 1,3 ha klein, beplant met 100% Merlot. Domaine du Grand Ormeau is het domein in Lalande de Pomerol en is 15 ha groot. Het is het belangrijkste en grootste domein van de familie. De wijngaarden zijn er beplant met 80% Merlot, 10% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon. Château La Truffe is 2,39 ha groot en beplant met 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc.

Ons assortiment van Domaine du Grand Ormeau, Lalande de Pomerol, Frankrijk