Giusti Zanza 3 Giusti Zanza 2

I Giusti & Zanza, Fauglia, Toscane

Paolo Giusti

Dit kleine historische wijndomein in de Toscaanse heuvels ten zuiden van Pisa is gelegen vlakbij de kust. Het domein werd door Paolo Giusti in al zijn glorie hersteld. Vandaag worden er door een klein maar hecht team rijke intense terroir wijnen gevinifieerd met een groot bewaarpotentieel. De wijnen van I Giusti & Zanza gooien hoge ogen op de belangrijkste award uitreikingen.

Wijnregio italie toscana entrepot du vin
Giusti Zanza 4b

Paolo is een ingenieur met een passie voor wijn en eten die op een wijncursus van de slow food beweging begon te dromen van zijn eigen wijngaarden. Een droom die hij al snel zou vertalen naar de realiteit.

In 1996 kocht hij een oud wijndomein in de heuvels rondom Fauglia. Een klein dorpje ten zuiden van Pisa, niet ver van de kust. Het wijndomein werd grondig gerestaureerd. Met zijn technische achtergrond werden ook de wijngaarden opnieuw aangeplant. Zo staan de wijnranken nu veel dichter op elkaar dan wat de gewoonte is in de regio. Dat maakt het werk in de wijngaarden moeilijker, maar zorgt voor een hogere kwaliteit. De wijnranken moeten in een natuurlijke competitie met elkaar gaan. Enkel de beste en sterkste wijnstokken overleven. Voor de vinificatie werd een oenoloog in vast dienstverband aangetrokken, Paola Carella. Zij heeft met haar grondige kennis en haar feeling voor wijn de wijngaarden en de wijnen naar een hoog niveau getild. De wijnen krijgen alle tijd om zich te ontwikkelen en er wordt gewerkt met een groot respect voor de natuur. Het wijndomein heeft het bio-label.

Zonder een intieme diepe relatie met het product is deze job onmogelijk. Elk jaar worden we opnieuw verrast. Elk jaargang is anders.
Paolo Giusti

De wijnregio Toscane

De ligging van wijnregio Toscane, ten zuiden van Pisa, op 10 km van de kust, zorgt voor een zachte tempering van het warme klimaat. De wijngaarden liggen op zacht glooiende heuvels, op een bodem van stenen, grind, zand en slib. De bodem heeft een hoge zuurtegraad en is arm. De wijnranken moeten hard werken om voldoende water en voedsel te vinden. Wat de perfecte basis is voor wijnen met structuur en complexiteit.


Giusti Zanza 4 C

De wijn

Deze wijnen, allen genoemd naar figuren uit de komische opera l' Elisir d' Amore, zijn een prachtig voorbeeld van hoe terroir wijn kan beïnvloeden. Mineraliteit en elegantie door de zanderige zure bodem en de nabijheid van de zee. Rijk aan aroma’s, complex, gestructureerd en met een groot bewaarpotentieel door een langzame en zachte maceratie, gevolgd door een rijping in houten vaten van Franse eik. Een feest voor de zintuigen!

Giusti Zanza 5

Bekijk het assortiment

Alle wijnen uit Italië
2021 I Giusti & Zanza, Nemorino Rosso, IGT Costa Toscana, Toscane, bio, Italië
€ 14,87
€ 13,63 vanaf 12 flessen
2022 I Giusti & Zanza, Nemorino Bianco, IGT Costa Toscana, Toscane, bio, Italië
€ 14,87
€ 13,63 vanaf 12 flessen
2019 I Giusti & Zanza, Vigna Vecchia, MAGNUM, IGT Costa Toscana, Toscane, bio, Italië
€ 87,80
€ 80,48 vanaf 12 flessen
2020 I Giusti & Zanza, Belcore Rosso, IGT Costa Toscana, Toscane, bio, Italië
€ 18,04
€ 16,54 vanaf 12 flessen
2019 I Giusti & Zanza, Perbruno, IGT Costa Toscana, Toscane, bio, Italië
€ 25,89
€ 23,73 vanaf 12 flessen

Ben je ouder dan 18 jaar?