loader

Mas Gabriël, Caux, Hérault, Languedoc, Frankrijk

Peter & Deborah Core

Na een jachtig leven in het financiële hart van Londen besloot dit paar dat het tijd was om het roer om te gooien.

ontdek het assortiment

Peter en Deborah zijn na een lange zoektocht beland in de Languedoc. Beiden hadden een succesvolle carrière in London City, hij als financieel directeur en zij als advocate.

Vermoeidheid door de City en een persoonlijk drama deden hen het roer volledig omgooien. Een ‘Round the World Ticket’ bracht hen naar Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland waar ze een opleiding volgden tot wijnmaker. Weer in Europa, werkten ze op verschillende grote Châteaux in de Bordeaux en gingen ze op zoek naar een aantrekkelijk wijndomein dat betaalbaar was. Het was een zoektocht die meer dan een jaar zou duren. Op het moment dat ze er de brui aan wilden geven, kregen ze de kans om enkele prachtige hectaren te kopen van een wijnbouwer in de Languedoc. Een paar weken voor de oogst van 2004 waren ze de bezitter van 6 ha wijngaard. 

Het is een verhaal geweest van vallen en opstaan, maar ze hielden vol en stap voor stap leerden ze uit de praktijk en ontwikkelden ze een heel eigen stijl. Vandaag wil geen van beiden terug. Naast wijnmaker is Peter ook fervent saxofonist. Hij oefent elke dag tussen de wijn die ligt te rijpen in de kelder. 

Het domein is volledig bio gecertifieerd en werkt volgende de biodynamische principes. Wilde bloemen en planten krijgen er hun plaats en in de winter grazen de schapen tussen de wijnstokken. 

Dit is de meest fantastische job ter wereld. Je leeft op het ritme van de natuur. 

DE REGIO

Mas Gabriel ligt in het dorpje Caux, vlak bij Pézenas in de AOC Languedoc. De wijngaarden liggen op terrassen, op de heuvels rond het dorp. Ze worden omringd door bomen en struiken die bescherming bieden tegen de mistral. De zeer uitzonderlijke ondergrond van harde basalt is uniek in Frankrijk. Door deze ondergrond hebben de wijnen, gemaakt van de typische druiven van de regio, een heel eigen karakter. Het terroir zorgt voor zeer veel elegantie. De wijngaarden worden door Peter en enkele helpers perfect onderhouden. Natuurlijk biologisch. 

FR-Caux.jpg#asset:2296

Peter en Deborah maken vier heerlijke wijnen die jaar na jaar hoger scoren in de internationale rankings. 


DE WIJN

Twee rode, de Clos des Lièvres, gemaakt van vooral Syrah met een toets Grenache en Carignan, en Les Trois Terrasses van pure Carignan, afkomstig van de 3 terrassen die op het hoogste punt van de heuvel liggen. De witte Clos de Papillons is gemaakt van 100% puur Carignan blanc. Daarnaast is er nog een rosé: Les Fleurs Sauvages. Vooral de rode wijnen zijn heerlijke, krachtige parels. 

Ons assortiment van Mas Gabriël, Caux, Hérault, Languedoc, Frankrijk