Podere simone capecci ripatransone marche entrepot du vin 3 LENTE CAPECCI 1200 x 1200 px

Podere Simone Capecci, Marche

Simone Capecci

De wijngaarden van Capecci liggen verspreid in de Rosso Piceno Superiore en de Collemuravallei, vlakbij de Adriatische Zee, tussen de rivieren Tronto en Tesino in Italië. Voor wijnbouwer Simone is het werk in de wijngaard, met de juiste druivenrassen op het juiste terroir, de basis. Het is daar dat een goede wijn start.

Wijnregio italie marche entrepot du vin
Podere simone capecci ripatransone marche entrepot du vin 8

Simone is de 3e generatie op deze kleine Azienda. Oorspronkelijk was de familie bezig met verschillende soorten landbouw.

Er was ook wel wat wijnbouw, maar de druiven werden grotendeels verkocht. Slechts een beperkt gedeelte van de oogst, van de beste wijngaarden, werd gebruikt om wijn voor eigen gebruik te maken. Vader Domenicio begon langzaam meer en meer gronden om te zetten naar wijnbouw. Simone heeft dit werk verdergezet en vandaag is het domein vooral bezig met wijnbouw.

Voor Simone is het werk in de wijngaard, met de juiste de druivenrassen op het juiste terroir, de basis. Het is daar dat een goede wijn start.

Simone beseft zeer wel dat de toekomst enkel goed kan zijn als hij de wijngaarden en het terroir niet uitbuit, maar beschermt. Het domein heeft het bio-label.

De wijngaarden liggen verspreid in de Rosso Piceno Superiore en de Collemuravallei, vlakbij de Adriatische Zee, tussen de rivieren Tronto en Tesino.

De wijnregio Marche

De wijngaarden van Simone in wijnregio Marche zijn beplant met de Montepulciano-, Sangiovese-, Passerina- en Pecorinodruif en liggen op zonnige heuvels op een hoogte van 250 tot 300 meter. De wijngaarden worden afgewisseld met bossen en olijfgaarden en in het westen worden ze beschermd door de Apennijnen.

De ziel van de wijn ligt in het verborgen gedeelte van aroma’s en smaken. Steeds opnieuw streef ik ernaar om dit te vinden en te bewaren.
Simone Capecci

De wijn

Simone is op zoek naar vernieuwing. Zo was hij de eerste wijnmaker die het potentieel van de Pecorinodruif zag. In de kelder vergist hij de wijnen uit de Collemura vallei op kunststof en inox. De andere wijnen worden op moderne cementen vaten vergist, en de witte krijgen steeds een rijping ‚sur lie‘ mee. De rode wijnen krijgen een beperkte houtrijping.

Podere simone capecci ripatransone marche entrepot du vin 5

Ben je ouder dan 18 jaar?