Serra Oca Olival da Murta entrepot du vin 3 Serra Oca Olival da Murta entrepot du vin 2

Quinta do Olival da Murta, Cadaval, Lissabon

Vivas Family

Op dit domein, ten noorden van Lissabon, maken 5 neven en nichten samen heerlijke natuurwijnen: Serra Oca. Pure en expressieve terroir wijnen met karakter. Een ontdekking voor de wijnliefhebber.

PT Lissabon
Serra Oca Olival da Murta entrepot du vin 4

Na het overlijden van hun grootouders erven 5 neven en nichten samen deze Quinta en, hoewel ze allemaal andere jobs hadden, besloten ze om samen wijn te gaan maken. Dat doen ze met heel veel passie en een groot respect voor de natuur.

Het domein was oorspronkelijk 100 ha groot. Vandaag slechts 20 ha. De Vivas familie besloot resoluut om de productie drastisch te verlagen en de focus te leggen op kwalitatieve druiven en natuurwijnen met zo weinig mogelijk interventie. Joana, de wijnmaakster, was vroeger archeoloog en runt samen met haar neef José, die daarvoor bankier was, het wijndomein. Ze produceerden hun eerste eigen wijn, Serra Oca, in 2013. Serra Oca is de plaatselijke koosnaam voor de berg Montejunto. Hoewel de neven en nichten fijne herinneringen hebben aan de oogsttijd bij hun grootvader, was de keuze voor een meer ecologische productie snel gemaakt. Naast wijn verbouwt de familie ook aromatische kruiden. Die diversiteit komt het terroir alleen maar ten goede.

We love to be 'under control' of nature. Every day is different and brings us new challenges.
José Vivas

De wijnregio Lissabon

De quinta ligt op een uurtje rijden ten noorden van Lissabon, in Cadaval, vlakbij Obidos, in de Lissabon wijnregio. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Montejunto berg, waar ze genieten van de verkoelende invloed van de Atlantische oceaan. De druiven die gekweekt worden zijn de typische Portugese variëteiten zoals de Castelão, Aragonez en Touriga Nacional. De wijngaarden worden zeer zorgvuldig beheerd.

Serra Oca Olival da Murta entrepot du vin 1

De wijn

Wijnen uit de Lissabon regio staan bekend voor hun intense aroma's en groot bewaarpotentieel. Dit zijn natuur wijnen mét karakter. De menselijke interventie bij de vinificatie wordt tot een minimum beperkt. Een ontdekking om zorgvuldig van te genieten.

Bekijk het assortiment

Alle wijnen uit Portugal
2022 Quinta do Olival Da Murta, Serra Oca Castelao, Tinto, Vinho de Mesa, Lisboa Obidos, Portugal
€ 22,06
€ 20,22 vanaf 12 flessen
2022 Quinta do Olival Da Murta, Serra Oca Branco, Vinho de Mesa, Lisboa Obidos, Portugal
€ 22,06
€ 20,22 vanaf 12 flessen
2022 Quinta do Olival Da Murta, Serra Oca Moscatel Graudo, Vinho de Mesa, Lisboa Obidos, Portugal
€ 21,49
€ 19,70 vanaf 12 flessen
2018 Quinta do Olival Da Murta, Serra Oca Tinto, Vinho de Mesa, Lisboa Obidos, Portugal
€ 22,06
€ 20,22 vanaf 12 flessen
2021 Quinta do Olival Da Murta, Serra Oca Branco, Vinho de Mesa, Lisboa Obidos, Portugal
€ 22,06
€ 20,22 vanaf 12 flessen

Ben je ouder dan 18 jaar?