loader

Vieira de Sousa, Sabrosa, Douro, Portugal

Luisa Borges

Vieira de Sousa is een domein dat een grootse toekomst voor zich heeft. Top terroirs, een geschiedenis waar menig wijnbouwer jaloers op zou zijn en Luisa, een wijnmaakster met vakkennis, karakter en uitstraling.

ontdek het assortiment

Luisa Borges is een jongedame die middenin de wijngaarden van de Douro is opgegroeid. Haar grootouders, van vaders- en moeders kant, zijn gepokt en gemazeld in wijn en porto.

De geschiedenis gaat terug tot de 17e eeuw. Ze verbouwden druiven op verschillende quinta’s en leverden deze aan de bekendste portohuizen zoals Churchill’s, Taylor’s, en Cockburn's. Er werd slechts een klein volume porto onder de naam 'Vieira de Sousa' in eigen beheer geproduceerd. Gelukkig voor ons heeft de familie in 2008 aan Luisa, na haar wijnstudies in Lissabon, de kans gegeven om onder de naam Vieira de Sousa eigen wijnen op de markt te brengen. In 2009 produceerde ze haar eerste vintage en dat was meteen een voltreffer. Luisa's focus ligt in de wijngaarden. Kwalitatieve druiven zijn immers essentieel voor een goede wijn of porto. 

De Douro is een fantastisch wijnregio, een van de oudste en mooiste ter wereld. 


DE REGIO

Het is een wilde bergachtige streek die doormidden gesneden wordt door de rivier de Douro. De wijngaarden liggen allemaal op de steile hellingen langs de rivier, op een bodem van leisteen. Alle druiven zijn afkomstig van eigen quinta’s: Quinta do Roncão Pequeno’s, Espinhal de Cima, Quinta de Agua Alta en Quinta da Fonte. Deze laatste is de kleinste en hoogstgelegen wijngaard, waar haar indrukwekkende witte porto’s vandaan komen. De aangeplante druiven zijn Portugese rassen zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinta Barroca.

PT-Sabrosa.jpg#asset:2342

 DE WIJN

Als aanvulling op de portowijnen stelt Luisa nu ook droge witte en rode wijnen voor, gemaakt van de autochtone druivensoorten uit de Douro. Haar wijnen en porto’s zijn een vertaling van het potentieel van de Douro, zijn traditie en rijke diversiteit. 

Ons assortiment van Vieira de Sousa, Sabrosa, Douro, Portugal