loader

Château Guilhem, Malviès, Languedoc Roussillon, Frankrijk

Bertrand Gourdou

Op dit enige Château in het dorpje Malviès wordt er hard gewerkt, met respect voor de natuur. Bertrand en zijn team maken kwalitatieve biowijnen van een zeer hoog niveau.

ontdek het assortiment

Al jaren is dit schitterende wijnhuis in handen van dezelfde familie. De geschiedenis zag er nochtans niet altijd even rooskleurig uit. Zes jaar geleden was het domein bijna verkocht aan een Duitse industrieel.

Op het allerlaatste moment, bij de notaris, heeft Bertrand het bedrijf toch overgenomen van zijn moeder. Op dat moment waren het château en de daarbij behorende wijngaarden in zeer slechte staat. Onverzorgd, verkeerde druivensoorten en een grote stock oude wijnen in de kelders van het kasteel. Op drastische wijze hebben Bertrand en zijn team alles in het werk gesteld om de kwaliteit van de wijnen op een zeer hoog niveau te brengen. En dat is gelukt. 

De hoge ligging heeft een grote invloed op het terroir van Château Guilhem. 


DE REGIO

De wijngaarden beginnen pas op 250m en gaan tot 400m hoogte. Door deze hoogte is dit klimaat het koelste van heel de Languedoc. Er zijn heel veel zonuren, maar er is ook de koele invloed van het Atlantisch klimaat. De AOP Malepère bestaat voorlopig enkel in rood en rosé. Merlot, cabernet sauvignon, malbec en cabernet franc zijn de enige toegelaten druivensoorten. 

FR-Malviès.jpg#asset:823

DE WIJN

Al de wijnen van Château Guilhem hebben één gemeenschappelijke aantrekkingskracht : een krokante frisheid. De witte wijnen combineren stuk voor stuk verfijning, rijpheid en fraîcheur. De rode AOP hebben een evenwichtige balans tussen kracht en tannine.

Ons assortiment van Château Guilhem, Malviès, Languedoc Roussillon, Frankrijk