Domaine fontaine du clos igp vaucluse cotes du rhone vacqueyras entrepot du vin 3 Domaine fontaine du clos igp vaucluse cotes du rhone vacqueyras entrepot du vin 2

Domaine Fontaine du Clos, Serrians, Rhône

Jean François & Céline Barnier

Domaine Fontaine du Clos ligt in het hartje van de Provence in de wijnstreek Rhône, tussen Les Dentelles de Montmirail en de Mont Ventoux. Met meer dan 40 verschillende variëteiten van druiven is dit domein niet te vergelijken met die van andere wijnbouwers uit de regio. Uit liefde voor, hun vak van kweker van wijnstokken, en de wijn heeft de familie Barnier in 1990 het wijndomein Fontaine du Clos opgericht. Jean François maakt naast heerlijke vin-de-pays wijnen ook Côtes du Rhône en Vacqueyras wijnen van een zeer hoog niveau.

Wijnregio frankrijk rhone entrepot du vin
Fontaine du Clos entrepot du vin web

Al 3 generaties lang kweekt de familie Bannier kwalitatieve wijnstokken voor collega wijnbouwers. Sinds 1990 maken ze ook zelf wijn.

Uit liefde voor hun vak, kweker van wijnstokken, en uit liefde voor de wijn hebben Jean en Nicole Barnier het wijndomein Fontaine du Clos opgericht. Zoon Jean François en zijn vrouw Céline hebben sinds enkele jaren de leiding. De aandacht in de wijngaard is op dit domein van het grootste belang. Een perfecte snoeiwijze, aangepast aan het type druif, aan het klimaat en aan de wijn die men wil maken, is van het grootste belang. Op dit domein wordt er met zorg ecologisch gewerkt.

Domaine Fontaine du Clos ligt in de Vaucluse op 25 km van Avignon tussen Les Dentelles de Montmirail en de Mont Ventoux.

De wijnregio Rhône

Het terroir van dit domein bestaat uit twee soorten: zeer droge en arme, kalkrijke gronden waar men de rode AOP wijnen maakt, en vochtigere, klei- en leemgronden die ideaal zijn om de witte druivensoorten te verbouwen. Als kweker van wijnstokken zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. In de wijngaarden zijn er meer dan 40 verschillende soorten aangeplant.

FR Serrians
De familie maakt naast heerlijke Vins-de-Pays ook Côtes du Rhône en Vacqueyras wijnen van een zeer hoog niveau.

De wijn

Het paradepaardje zijn de AURA wijnen: een houtgerijpte blend van gekende of typische druiven, met minder bekende en minder evidente variëteiten zoals Marselan, Caladoc, en Nielluccio. Met deze wijnen toont Jean François al zijn vakkennis. Wees er snel bij, ze zijn enkel in beperkte aantallen beschikbaar.

Bekijk het assortiment

Alle wijnen uit Frankrijk
2021 Domaine Fontaine du Clos, Castillon Rouge, AOP Vacqueyras, Côtes du Rhône, Frankrijk
€ 24,32
€ 22,29 vanaf 12 flessen
2022 Domaine Fontaine du Clos, Soif de Liberté Rouge, IGP Vaucluse, Frankrijk
€ 8,20
€ 7,52 vanaf 12 flessen
2020 Domaine Fontaine du Clos, Pince Lapin Rouge, AOP Vacqueyras, Côtes du Rhône, Frankrijk
€ 34,88
€ 31,97 vanaf 12 flessen
2022 Domaine Fontaine du Clos, Aura Blanc, IGP Vaucluse, Frankrijk
€ 13,20
€ 12,10 vanaf 12 flessen
2020 Domaine Fontaine du Clos, Castillon Rouge, AOP Vacqueyras, Côtes du Rhône, Frankrijk
€ 24,32
€ 22,29 vanaf 12 flessen
2021 Domaine Fontaine du Clos, Aura Rouge, IGP Vaucluse, Frankrijk
€ 10,99
€ 10,07 vanaf 12 flessen

Ben je ouder dan 18 jaar?