Domaine belle larnage crozes hermitage entrepot du vin 6 Domaine belle larnage crozes hermitage entrepot du vin 1

Domaine Belle, Larnage, Crozes Hermitage

Philippe, Valentin en Guillaume Belle

Philippe en zijn zonen maken heerlijke bio-wijnen in de grootste appellatie van de Rhône, de AOC Crozes Hermitage. De wijnen worden gevinifieerd rekening houdend met de typische kenmerken van het terroir waarop ze geoogst werden.

Wijnregio frankrijk rhone entrepot du vin
Domaine belle larnage crozes hermitage entrepot du vin 4

Philippe Belle is in 1990 gestart met Domaine Belle. Zijn twee zonen groeiden er op.

Guillaume en Valentin brachten hun jeugd al spelend door in de wijngaarden en de kelder van het domein. Het was dan ook evident dat ze na hun studies er onmiddellijk aan de slag gingen. Beide broers deden dat met het grootste respect voor de familietradities en het domein. Het is onder hun impuls dat Domaine Belle omgevormd werd tot een bio-wijndomein. Het terroir behoort tot de mooiste en puurste terroirs van de AOC Crozes Hermitage in de Rhône Vallei en dat willen ze ook zo houden. De wijngaarden worden met de grootste zorg onderhouden en de oogst gebeurt manueel. Het domein heeft het bio-label.

Ik heb mijn hele leven al geleefd op het ritme van de natuur. De passie voor mijn vak, het vak van mijn vader, was er dan ook zeer vroeg. Werkelijk, ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen ...
Valentin Belle

De wijnregio Rhône

De appellatie Crozes Hermitage is een van de grootste appellaties in de noordelijke Rhône vallei. Het is ook één van de mooiste. De AOC bevat 11 gemeenten op de linkeroever van de Rhône. De wijngaarden van Domaine Belle liggen rond het dorp Larnage en bestaan uit rotsachtige terrassen en hellingen met een bodem van grote witte keien of kaolien-houdend wit zand. Ook de wijngaarden met de prestigieuze wettelijke benaming 'Hermitage' behoren tot deze enclave. De terrassen zijn aangeplant met Roussanne en Marsanne. De wijngaarden op de hellingen zijn aangeplant met Syrah druiven.

Domaine belle larnage crozes hermitage entrepot du vin 5

De wijn

Domaine Belle maakt 2 witte wijnen van de Roussanne en Marsanne druiven, en 3 rode wijnen van 100% Syrah. De wijnen worden gevinifieerd rekening houdend met de typische kenmerken van het terroir waarop ze geoogst werden. In onze entrepot hebben we Les Terres Blanches wit en Les Pierrelles rood en de top cuveé Hermitage rood.

Bekijk het assortiment hieronder en weet, vanaf 12 flessen geniet je van de 11+1 GRATIS prijs* en mixen mag.

Ben je ouder dan 18 jaar?