Herdade do cebolal santiago do cacem portugal entrepot du vin 3 B Erdade do cebolal santiago do cacem portugal entrepot du vin Luis Isabella

Herdade do Cebolal, Santiago do Cacém, Setubal

Luís Mota Capitão

Dit domein ligt in de buurt van Lissabon, 10 km van de Atlantische oceaan. Wijnmaker Luis is de 5de generatie. Hij maakt gastronomische wijnen van top niveau, met een groot respect voor de natuur. Hij is geboeid door de invloed een rijke biodiversiteit op het eco-systeem. De temperaturen in de wijngaarden zijn overdag erg hoog en 's nachts verfrissend koel. Deze schommelingen zorgen voor wijnen die rijk zijn aan aroma's en toch fris en mineraal zijn.

Portugal PENIN
Erdade do cebolal santiago do cacem portugal entrepot du vin Luis Isabella

​De passie voor wijnmaken gaat hier al 5 generaties lang mee. Herdade de Cebolal is een familiedomein dat al bestaat sinds 1876.

Het werd opgericht door de over-overgrootvader van Luis. De eerste oogst maakte Luis mee toen hij 13 was. Hij had geld nodig voor een reisje naar de Sierra Nevada en moest in ruil volop mee oogsten. Sindsdien heeft hij geen enkele oogst gemist. Traditie en innovatie gaan voor hem hand in hand. Hij wil de geschiedenis van het domein verrijken met nieuwe inzichten en is geboeid door de invloed van de biodiversiteit op het eco-systeem of de ‘Syntropic Agriculture Philosophy’. Luis bewaakt zorgvuldig het terroir, de druivenrassen en hun omgeving. Hij grijpt zo weinig mogelijk in vanuit zijn liefde voor de natuur.

Wijn is passie, geschiedenis, traditie, cultuur en familie.
Luis

De wijnregio Peninsula Setubal

Het domein in wijnregio Peninsula Setubal ligt in het zuiden van Portugal, op 10 km van de Atlantische oceaan. De 23 ha wijngaarden zijn zuidelijk georiënteerd en vangen dus heel wat zonuren. Overdag liggen de temperaturen tussen de 20° en de 40°, ’s nachts koelt het af tot 10° door de nabijheid van de oceaan. Zeewinden zorgen voor frisheid en noodzakelijke aciditeit. De bodem is rijk aan klei, leisteen, leem en marmer, wat zorgt voor karakteristieke aroma’s en mineraliteit.

Herdade do cebolal santiago do cacem portugal entrepot du vin 5

De wijn

De druivenrassen zijn typisch voor de regio, zoals de Arinto en Fernao Pires druiven. De wijnen van Herdade do Cebolal hebben een heel eigen karakter. Ze zijn elegant, maar met karakter. Dit zijn top gastronomische wijnen.

Ben je ouder dan 18 jaar?