Tenuta bellafonte montefalco sagrantino umbrie entrepot du vin 3 Tenuta bellafonte montefalco sagrantino umbrie entrepot du vin 2

Tenuta Bellafonte, Bevagna, Montefalco

Sabina & Peter Heilbron

Op dit prachtige domein in Umbrië worden wijnen gemaakt zoals Peter ze zelf graag drinkt.

Wijnregio italie umbrie entrepot du vin
Tenuta bellafonte montefalco sagrantino umbrie entrepot du vin 6

Heel wat mensen dromen van een wijndomein, maar helaas kan niet iedereen dat waarmaken. Peter & Sabina konden dat wel, dankzij hun vele jaren harde werk bij grote multinationals.

Op dit prachtige domein worden wijnen gemaakt zoals Peter ze zelf graag drinkt. Om dit te verwezenlijken doet hij werkelijk alles. De wijnstok verzorgt hij tot in de puntjes. De oogst gebeurt natuurlijk manueel en is van onberispelijke kwaliteit wanneer de druiven in de kelder komen. Selectie, selectie en nog eens selectie.

De druiven worden niet gekneusd, enkel ontritst. De vergisting heeft plaats op natuurlijke wijze, evenals de malolactische gisting, dankzij de temperatuur in de kelder. De rijping gebeurt in grote eikenhouten vaten.

De prachtige kelder is eigenlijk te groot voor het beperkt aandeel aan wijn dat hij jaarlijks produceert. In 2010 produceerde hij ongeveer 10.000 flessen, in 2011 waren dat 17.800 flessen. Maar als de oogst niet goed genoeg is, maakt hij geen wijn.

Het was mijn droom om dit terroir en zijn wijnen met oude roots op een nieuwe manier tot leven te brengen.
Peter Heilbron

De wijnregio Umbrië

Umbrië is het groene hart van Italië. Heuvels worden er afgewisseld met bossen en olijfgaarden. Het domein ligt op de top van een heuvel, temidden van prachtige natuur, vlakbij het dorpje Bevanga. Peter heeft slechts 10 ha wijngaard in totaal.

IT Bevagna
Met deze wijnen kun je de meest kritische tongen plezieren.

De wijn

Kracht, elegantie, finesse, en complexiteit. Werkelijk alles hebben deze wijnen om tot de top van Italië te behoren. Ook de beroemde wijngids Gambero Rosso kon niet er niet omheen; Peters eerste oogstjaar 2008, werd onmiddellijk beloond met 3 bicchieri. En ook de volgende oogstjaren kregen opnieuw 3 bekers. De Arnéto is heerlijk bij voorgerechten met tomaat, hartige visbereidingen, wit vlees of kaas. De Collenottolo is ideaal bij rood vlees, stevige pasta of lasagna en oude kazen. Maar, ook de Pomontino en de Sperella zijn meer dan de moeite waard om te ontdekken.

Kijk hieronder voor de Wijnen van Peter.

Tenuta bellafonte montefalco sagrantino umbrie entrepot du vin 5

Ben je ouder dan 18 jaar?