loader

Weingut Pfirmann, Pfalz, Duitsland

Jurgen & Stefan Pfirmann

De wijnen van Pfirmann weerspiegelen het karakter van de streek. Je proeft het typische terroir van de Pflaz en de smaak van vol fruit gerijpt door de zon.

ontdek het assortiment

Jurgen heeft het vak van wijnmaker geleerd bij verschillende wijndomeinen in Oostenrijk en Zuid-Afrika.

Samen met zijn broer Stefan nam hij in 2008 het domein over van vader Otto. Stefan neemt het commerciële werk voor zijn rekening, Jurgen is de wijnmaker. Hij streeft er naar om zijn wijnen het typische karakter van de streek mee te geven: droog en aromatisch. 

Sinds 2008, vanaf het moment dat Jurgen en zijn broer de leiding hebben overgenomen, valt dit domein jaarlijks in de prijzen.


DE REGIO

Het domein ligt in het zuiden van de Pfalz, op enkele minuten rijden van de Kalmit berg. Zo natuurlijk mogelijk werken, is voor Jurgen de normaalste zaak van de wereld. De meeste wijngaarden liggen middenin een natuurpark. De zeldzame bloemen en kruiden groeien er tussen de wijngaarden. In de zomer is het een ware bloemenpracht, tot groot plezier van bijtjes en vlinders. Die rijke biodiversiteit is goed voor de bodem. De Pfalz is gekend voor haar rijke bodemvariëteit en warm klimaat. Riesling en Weissburgunder zijn typische druiven voor de Zuid-Pfalz.

DE-Landau_Wollmesheim.jpg#asset:668

Al de wijnen van Jurgen zijn een toonbeeld van moderne stijl. 


DE WIJN

Het oogstjaar 2013 was een extreem moeilijk jaar. Maar in een moeilijk jaar herken je de beste wijnbouwer. Expressief in neus, complex en verfijnd op de tong, met steeds een indrukwekkende afdronk. De perfecte balans tussen fruitigheid en droogheid is opmerkelijk. Geef deze wijnen zeker even wat lucht, door ze eerst in een karaf te schenken of door ze iets op voorhand te openen. 

Als ik door de wijngaarden loop ruik ik de grond, de natuur, het fruit. Het is prachtig om een land te bewerken en te bewaren voor de volgende generaties. 

Ons assortiment van Weingut Pfirmann, Pfalz, Duitsland