loader

Weingut Waltner, Wagram, Oostenrijk

Gerald Waltner

Wagram, het vroegere Donauland, ligt ten noordwesten van Wenen. Gerald vinifieert er, met liefde en respect voor de natuur, de typische druivensoorten die hem het meeste boeien.

ontdek het assortiment

Gerald Waltner is een jonge en gepassioneerde wijnmaker, die het vak geleerd heeft aan de wijnbouwschool in Keulen. Hij is bijzonder ambitieus en houdt van uitdagingen.

Op 4-jarige leeftijd wist hij al dat hij wijnmaker zou worden. Na zijn studies nam Gerald het familiebedrijf over, met maar één doel voor ogen: frisse en fruitige aromatische wijnen op de markt brengen die opvallen door hun rijkdom aan smaken en aroma's.  De wijngaarden van Gerald liggen ten noorden van de Donau. Het is een uitdaging om ze goed te bewerken, ze staan er immers om bekend de moeilijkste ligging van de streek te hebben. Toch slaagt Gerald er wonderwel in om er prachtige gezonde druiven te cultiveren voor zijn heerlijke wijnen. 

De wijnen van Waltner zijn bijzonder elegant, complex, met een aangename droge finale. 


DE REGIO

De streek telt 2451 hectare wijngaarden in het noorden en in het zuiden van de Donau. Het noordelijke deel is een enorm terrein dat zich 30km uitstrekt langs de noordelijke oever van de Donau tot aan Kamptal. Je vindt er schilderachtige dorpjes en de historische wijnstad Klosterneuburg, net buiten Wenen.    

AT-Kirchberg_am_Wagram.jpg#asset:722

De reflectie van de zon in de Donau zorgt voor extra veel zon in de wijngaarden. 


DE WIJN

De rijkdom van een ondergrond van zand en klei gevormd in de ijstijd, in combinatie met het consistente klimaat, creëren de ideale voorwaarden voor de productie van volle wijnen, rijk aan aroma en smaak. Gerald gebruikt twee druivenrassen, de Grüner Veltliner en de Rivaner druif. De verschillende wijngaarden van Gerald, zoals Hochrein, Steinbertz, Dorner en Marienberg hebben elk een zeer eigen typisch terroir dat zijn invloed heeft op de wijn. Vooral de Güner Veltliner profiteert hiervan. Hartig en kruidig. 


waltner6.jpg#asset:719

Ik houd van de variatie in mijn job en bij elke oogst ben ik trots op wat we samen gerealiseerd hebben. 

Gerald Waltner

Ons assortiment van Weingut Waltner, Wagram, Oostenrijk