Winefoodpairing

Elise eet alles met de juiste wijn

Kok, receptenontwikkelaar en schrijver Elise Van de Poele maakt heerlijke gerechten. Daarnaast is ze een fervent wijnliefhebber. Met heel veel plezier selecteerde Entrepot du Vin enkele wijnen bij een aantal van haar culinaire creaties. Hier vind je de recepten.
Elise Eet Alles entrepotduvin

Recept: Courgette-ricotta-oudekaas beignets met tomatensaus

De ingrediënten, Wat heb je nodig?

  • 2 courgettes (400 g)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol basilicum
  • 120 g ricotta
  • 80 g oude harde kaas
  • 1 ei
  • 100 g oud broodkruim
  • ½ citroen
  • peper en zout
  • Gremolata van munt en basilicum, citroen, zout, olijfolie

De wijn die wij erbij serveren is de Scheurebe van Glaser Himmelstoss uit Duitsland. Fris en Mineraal, mooi bij de verse ricotta kaas en de tomaten in dit gerecht.

Heerlijke witte wijn, Fris en Mineraal

2024 Weingut Glaser Himmelstoss, Scheurebe, VDP Ortswein, Dettelbach, Franken, Duitsland

Type & smaakprofiel Wit fruitig
Land Duitsland
Wijnbouwer Glaser Himmelstoss
Druif Scheurebe
Bekijk deze wijn
Entrepotduvin elise eet alles ricotta balletjes

Hoe ga je te werk?

  1. Rasp de courgettes. Snij de sjalot en de knoflook fijn
  2. Doe de courgettes in een propere handdoek en pers het overtollige vocht er uit.
  3. Hak de kruiden fijn.
  4. Doe in een kom: geraspte courgette, sjalot, knoflook, kruiden, ricotta, ei en broodkruim. Rasp hierboven de oude kaas en pers er een beetje citroen bij. Meng alles goed en draai er bolletjes van. Bak de bolletjes in een pan in een ruime scheut olijfolie. De olijfolie UNIUS is hiervoor zeer geschikt.
  5. Maak, of koop kant-en-klare, tomatensaus. Giet deze in een ovenschaal. Goed kruiden met peper en zout. Leg de ricotta bollen er in en zet de schaal in de oven op 170° gedurende +/- 30 min. Controleer en indien nodig geef het nog wat extra tijd.
  6. Voor de gremolata: munt en basilicum hakken en doe alles in een vijzel met citroensap, zeste van citroen en olijfolie en grof zout. Goed mengen.
  7. Garneer de ovenschotel net voor het serveren met de gremolata.
Entrepot Du Vin zaranda elise eet alles

Recept Beef Noodle Soup

Een Beef Noodle Soup is een heerlijke, eenvoudig te maken, opkikker.

De ingrediënten: wat heb je nodig?

  • 300 g rundsfilet
  • 2 el gembersiroop
  • 3 el sojasaus
  • beetje chili vlokken
  • 1 el limoensap

Voor de soep:

  • 2 grote sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 kl currypasta
  • snuif five spice kruiden
  • 2 el gember-citroensiroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 800 ml runderbouillon of kippenbouillon
  • 1 paksoi
  • noedels

Extra: chili-olie

Bereiding van de Beef Noodle Soup

  1. Meng in een kom gembersiroop, sojasaus, de chili vlokken, knoflook en een eetlepel olijfolie.
  2. Snijd het vlees in dunne plakjes, meng het vlees met de marinade en zet opzij.
  3. Snij de sjalot in maantjes, de selder in dunne reepjes en pers de knoflook.
  4. In een kookpot de sjalot, knoflook en selder stoven. Tomatenpuree, een snuifje five spice kruiden, gembersiroop en sojasaus toevoegen en alles even kort bakken.
  5. De bouillon toevoegen en even laten koken.
  6. Bak de rundervleesplakjes kort in een pan.
  7. Doe in een kommetje wat gekookte noedels, een goeie lepel van de soep en de paksoi. Garneren met de gebakken runderreepjes en lente-ui.
  8. Naar wens nog wat chili-olie er over druppelen en serveren!

De wijn die wij erbij serveren is de Zaranda van Tierra de Savia uit Spanje. Vol en kruidig maar toch met de nodige frisheid. Perfect bij de limoen, gember en umami toetsen in dit gerecht.

Perfect met deze elegante rode wijn

2023 Tierra Savia, Zaranda, Bio, Sevilla, Spanje

Type & smaakprofiel Rood fruitig
Land Spanje
Wijnbouwer Tierra Savia
Druif Tempranillo
Bekijk deze wijn

Op zoek naar meer inspiratie?

Volg elise_eet_alles en entrepotduvin2880 op Instagram.

Gerelateerde posts

Ben je ouder dan 18 jaar?