loader

Bodegas Finca Collado, Alicante, Spanje

Joan Guia

Een zeer oude bodega met een jonge wijnmaker die steeds op zoek gaat naar nieuwe manieren om wijn te maken. Respect voor het milieu, een goede verzorging van de wijnstokken en een zorgvuldig proces in de kelder zijn daarbij de basis.

ontdek het assortiment

Joan maakt eigentijdse wijnen met respect voor het terroir en traditie.

Wijn maken is voor Joan vooral ook een manueel proces; het is de hand die de wijnstok snoeit en verzorgt, de hand die druiven plukt, de hand die helpt bij de vinificatie, de hand die flessen vult, de labels plaatst en het is de hand die uiteindelijk serveert. De eerste wijn die Joan op de markt bracht, was een rode van het oogstjaar 2003. En dat was meteen een schot in de roos.

Genieten tijdens het maken, is een garantie voor wijnen om van te genieten.

DE REGIO

Finca Collado is gelegen in Alicante, Spanje, op een hoogte van 550 meter, 60 km van de Middellandse Zee. Zowel de hoogte als de verkoelende invloed van de Middellandse zee zorgen ervoor dat de wijngaarden van Bodegas Finca Collado genieten van een koel klimaat. 

ES-Gandia.jpg#asset:2191

In de mond neemt het hout nooit de overhand, maar zit het mooi verweven met het rijke fruit. 


DE WIJN

Hoewel het bij Finca Collado gaat om klassiekere druivensoorten zoals de Cabernet Sauvignon en de Merlot, blinken de wijnen toch uit door hun zeer verfijnde stijl. Zowel de witte als de rode wijn krijgen een houtrijping in eikenhouten vaten vervaardigd van de fijnste Franse eik. Proef zeker ook de rosé, gemaakt van 100% Merlot. 

Ons assortiment van Bodegas Finca Collado, Alicante, Spanje