Canta muda wijngaarden entrepotduvin Canta muda briones abad entrepotduvin

Canta Muda, Roa, Ribeiro del Duero

Luis Briones & Carmen Abad

Canta Muda is een nieuw project gestart vanuit een immense liefde voor de Ribeiro del Duero en de veelzijdigheid van de Tempranillo druif. Luis Ángel zoekt voor elke wijn naar de perfecte blend waar alle aroma’s en smaken van deze druif tot hun recht komen. Een ontdekking voor fans van Ribeiro del Duero wijnen.

Wijnregio spanje ribera del duero entrepot du vin
Canta muda wijnkelder entrepotduvin

Met een grote liefde voor de Ribeiro del Duero

Luis Ángel stamt uit een familie van kleinschalige wijnmakers. Vanuit een grote liefde en respect voor zijn streek de Ribeiro del Duero is Luis samen met zijn vrouw Carmen een nieuw project gestart, Canta Muda. Zijn doel: eigentijdse wijnen maken waarin de complexiteit van de typische Ribeiro del Duero druif, de Tempranillo of de Tinta del Pais, tot zijn volle expressie komt. Luis besteedt heel veel zorg aan de wijngaard, hij geniet van elke evolutie, cyclus na cyclus. De wijngaarden worden bewerkt volgens de principes van de biodynamie.

Wijn is het leven in al zijn nuances, net zoals elke oogst.
Luis Ángel Briones

De wijnregio Ribeiro del Duero

De 14ha wijngaarden van de familie Briones-Abad bevinden zich in Gumiel de Mercado en in Ribeiro del Duero. De bodem bestaat uit losse onvruchtbare aarde met een relatief hoog gehalte aan kalksteen. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 800 en 920 meter boven zeeniveau en zijn tussen de 14 en 95 jaar oud. De opbrengsten worden beperkt tot 4.000 à 4.500 kg per hectare. De oogst gebeurt manueel in kleine kistjes van 15kg. Het klimaat is continentaal met lichte Atlantische variaties. Koude winters en hete zomers met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht wat bijdraagt tot een tragere rijping van de druiven en een hogere zuurtegraad.

Canta muda wijngaarden winter entrepotduvin

De wijnen van Canta Muda

Luis Ángel besteedt, samen met zijn oenoloog, heel veel aandacht aan het vinden van de juiste balans tussen de druiven van de verschillende percelen, met elk hun eigen bodem en hoogte.

Hij streeft voor elke rode wijn naar de perfecte blend zodat je kan genieten van alle aroma's en smaken die de Tempranillo druif te bieden heeft. De wijnen van Canta Muda kan je zowel bij vlees- als stevige visgerechten drinken. Typisch voor de streek zijn de heerlijk kruidige lamskoteletjes die geroosterd zijn op een houtvuur van wijnranken.

Het assortiment

Alle wijnbouwers uit Spanje
2020 Canta Muda, Finca La Cebolla, Ribera del Duero, Spanje
€ 26,26
€ 24,07 vanaf 12 flessen
2021 Canta Muda, La Estacion, Ribera del Duero, Spanje
€ 24,48
€ 22,44 vanaf 12 flessen
2021 Canta Muda, La Estacion, MAGNUM, Ribera del Duero, Spanje
€ 48,07
€ 44,06 vanaf 12 flessen
2021 Canta Muda, Parcela 64, Ribera del Duero, Spanje
€ 19,15
€ 17,55 vanaf 12 flessen
2022 Canta Muda, Roble, Ribera del Duero, Spanje
€ 12,03
€ 11,03 vanaf 12 flessen

Ben je ouder dan 18 jaar?