loader

Weingut Johanneshof Reinisch, Tattendorf, Thermenregio, Oostenrijk

Johannes, Christian en Michael Reinisch

Dit wijndomein is opgericht in 1923. De Reinisch broers zijn de vierde generatie die wijn produceert in Tattendorf, ten zuiden van Wenen. De wijnen zijn bio gecertifieerd.

ontdek het assortiment

Johannes heeft de dagelijkse leiding van het domein en is de man die de vinificatie in goede banen leidt. Christian en Michael nemen de wijngaarden voor hun rekening.

De verkoop is een gezamenlijk project. Hun leuze: "3 Brüder, 2 Terroirs, ein Ziel, feiner Wein". Dat merk je direct. Er is een zorgvuldige aanpak van wijngaard tot kelder. Op hun twee terroirs, Tattendorf en Gumpoldskirchen verzorgen ze hun druiven met een groot respect voor de natuur. 

Dit wijnbouwgebied is al meermaals vergeleken met dat van de Bourgogne, waar fijnheid, elegantie en subtiliteit de hoofdrol spelen. 


DE REGIO

De Thermenregio (de naam verwijst naar de warmwaterbronnen die typisch zijn voor de streek) is met ongeveer 2.000 zonuren een van de warmste streken van Oostenrijk. Dankzij de warme zomers met een droge herfst worden de druiven hier perfect rijp. De wijngaarden zijn traditioneel aangeplant met 65% rode en 35% witte druiven. Het terroir van de streek heeft een unieke samenstelling van alluviaal grind, conglomeraten en kalksteen. 

AT-Tattendorf.jpg#asset:625

DE WIJN

De broers besteden veel aandacht aan de bourgogne variëteiten zoals Chardonnay, Pinot Noir en Sankt Laurent. Op de Anninger berg zijn de typische Rotgipfler en Zierfandler aangeplant. De wijngaarden worden gevoed met natuurlijke compost en gesproeid met een thee van kruiden. De wijnkelder werd in 1995 volledig vernieuwd. Vanaf de oogst tot de botteling grijpt Johannes zo weinig mogelijk in, zodat de natuur haar werk kan doen. Zijn wijnen zijn fijn en elegant. Zo is de Pinot Noir van 2014 weer een schot in de roos. 

Wijn is cultureel erfgoed, een expressie van zijn oorsprong en de mensen die het maken. Hij is op zijn best als je ervan geniet in het gezelschap van vrienden en familie.

Johannes Reinisch

Ons assortiment van Weingut Johanneshof Reinisch, Tattendorf, Thermenregio, Oostenrijk