De 3 broers Reinisch zijn al de vierde generatie die wijn produceert in Tattendorf, ten zuiden van Wenen in de Thermenregio. Het wijndomein is opgericht in 1923. De Thermenregio is al meermaals vergeleken met de Bourgogne. De 3 broers hebben als leuze: '3 broers, 2 terroirs en 1 doel'. En die passie merk je in de wijnen. Ook hier gaat men, zoals in de Bourgogne, voor elegante en fijne top-wijnen. Het werk in de wijngaarden, de oogst en vinificatie gebeurt met de grootste zorg. De wijnen zijn bio gecertifieerd.
De verkoop is een gezamenlijk project. Hun leuze: "3 Brüder, 2 Terroirs, ein Ziel, feiner Wein" merk je meteen. Er is een zorgvuldige aanpak van wijngaard tot kelder en een bewuste keuze voor bio met heel wat principes uit de bio-dynamie. Op hun twee terroirs, Tattendorf en Gumpoldskirchen, verzorgen ze hun druiven met een groot respect voor de natuur. En de volgende generatie staat al klaar. Thomas, de zoon van Hannes is chefkok in zijn eigen restaurant op het domen.
Dit wijnbouwgebied kan je vergelijken met de Bourgogne, waar fijnheid, elegantie en subtiliteit de hoofdrol spelen.
De Thermenregio, de naam verwijst naar de warmwaterbronnen die typisch zijn voor de streek, is met ongeveer 2.000 zonuren een van de warmste streken van Oostenrijk. Dankzij de warme zomers met een droge herfst worden de druiven hier perfect rijp. De wijngaarden zijn traditioneel aangeplant met 65% rode en 35% witte druiven. Het terroir van de streek heeft een unieke samenstelling van alluviaal grind, conglomeraten en kalksteen.
De broers besteden veel aandacht aan de bourgogne variëteiten zoals Chardonnay, Pinot Noir en Sankt Laurent. Op de Anninger berg zijn de typische Rotgipfler en Zierfandler aangeplant. De wijngaarden worden gevoed met natuurlijke compost en gesproeid met een thee van kruiden volgens de principes van de biodynamie. Vanaf de oogst tot de botteling grijpt Hannes zo weinig mogelijk in, zodat de natuur haar werk kan doen. Bij de vinifcatie kiest hij resoluut voor elegantie.
Wijn is cultureel erfgoed, een expressie van zijn oorsprong en de mensen die het maken. Het is op zijn best als je ervan geniet in goed gezelschap.