loader

Quixote Pago Casa del Blanco, Manzanares, La Mancha, Spanje

Antonio Merino

Dit domein heeft de status van Pago, de hoogste gecontroleerde onderscheiding in Spanje.

ontdek het assortiment

Pago Casa del blanco is een familiebedrijf dat wordt geleid door Antonio Merino.

Antonio is trots op de titel 'Pago' dat het domein onder zijn leiding kreeg. Een Pago is een exclusief en uniek wijndomein, zeer strikt afgebakend met een specifiek microklimaat en uniek terroir dat afwijkt van zijn omgeving. Slechts 13 domeinen in Spanje dragen deze titel. Antonio gaat op zoek naar de perfecte balans tussen de druiven, het terroir en de plant. De maximum toegelaten oogst per hectare is 7500 kg maar Antonio beperkt dit tot 3000kg. 

De wijngaarden van Quixote liggen in de buurt van Manzanares, een dorpje in het zuiden van Castilla La Mancha, op 200 km ten zuiden van Madrid. 


DE REGIO

De wijngaarden liggen op 700m hoogte boven zeeniveau. De ondergrond bestaat uit leem en zandsteen met heel wat vulkanisch basalt, wat zorgt voor een hoog niveau aan Lithium. Dit zou een natuurlijke antidepressivum zijn. Om de hitte van overdag te vermijden en de aroma's te beschermen, wordt er 's nachts geoogst. 

ES-Manzanares.jpg#asset:1018

De wijnen afkomstig van Pago Casa del Blanco zijn van een unieke kwaliteit. 


DE WIJN

De rode wijnen, samengesteld uit diverse druivenrassen zoals Merlot, Petit Verdot, Tempranillo en Syrah, rijpen 12 maanden op de allerbeste eikenhouten vaten en 3 jaar op fles. De evenwichtige blends en de lange rijping zorgen er voor dat deze wijnen een plezier zijn om van te genieten. De witte wijnen zijn een blend van Sauvignon en Chardonnay. Veel fruit en de zon in je glas. 

Ons assortiment van Quixote Pago Casa del Blanco, Manzanares, La Mancha, Spanje