loader

Weingut Am Berg, Kamptal, Oostenrijk

Familie Gruber

Een klein familiedomein waar ze wijnen maken met diepgang en structuur.

ontdek het assortiment

Een klein domein met 13ha wijngaarden en 3 generaties samen aan het werk. Een samenspel tussen bodem, klimaat en mens. 


De familie Gruber houdt van eenvoud. Het is een echt familiebedrijf waarin iedereen meewerkt van start tot finish.

Een klein team betekent ook dat iedereen betrokken is bij het productieproces van de wijn. 'Iedereen' is mama Melitta, vader Ludwig, Michael, Ludwig junior en grootmoeder Gruber. Oudste zoon Michael is de wijnmaker. Hij brengt zijn dagen door in de kelder en de wijngaarden. Op het moment dat de druiven perfect rijp zijn worden de druiven geplukt. Dat moment wordt samen beslist met een wandeling door de wijngaarden. De ganse familie plukt en proeft. Als de druiven rijp zijn worden ze manueel geoogst. 

Je kunt heel veel medailles winnen maar het allermooiste is als je ouders zeggen: 'Goed gedaan'. 

Michael Gruber

DE REGIO

Het terroir bestaat uit 3 verschillende ondergronden: urgestein, fijn löss en klei. Het heeft een zeldzaam klimaat dat typisch is voor de 200 tot 450 meters hoge valei tussen Langenlois en Mittelberg, hete dagen in de zomer met koele nachten en lange zonnige periodes in de herfst. Deze contrasten geven de Kamptalwijnen hun kristalhelder minerale karakter. 

AT-Langenlois_Kamtal-kopie.jpg#asset:565

DE WIJN 

Michael streeft naar complexe wijnen met diepgang en structuur. Wijnen die perfect zijn bij een maaltijd. Hiervoor werkt hij met de zorgvuldig manueel geoogste druiven van de wijngaarden rond Mittelberg en Langenlois. Deze zorgen voor verschillende aroma's en smaken, typisch voor het uniek terroir van het Kamptal. 

Wijn is voor mij passie, liefde, hobby en heel veel momenten met vrienden die ik anders zou missen. 

Ons assortiment van Weingut Am Berg, Kamptal, Oostenrijk