2023 l'Archetipo, Greco Bianco, IGP Salento, Bio, Puglia, Italië

2023 l'Archetipo, Greco Bianco, IGP Salento, Bio, Puglia, Italië

  • Gratis ophalen in de winkel
  • Gratis levering vanaf €175
  • Vanaf 12 flessen, 11+1 gratis
  • Levering binnen 5 werkdagen

Beschrijving

Een oud druivenras dat in de handen van Domenico, de jongste generatie, een heel eigen karakter krijgt. Na de druiven te hebben ontsteeld en zachtjes te hebben gekneusd, fermenteert de most spontaan. De druivenschillen worden er na 4 dagen al uitgehaald. De verdere omzetting duurt ongeveer 2 maanden op een lage temperatuur. Natuurlijke klaring en stabilisatie, geen klaringsmiddelen toegevoegd. Geen filtratie.
Ruik en proef
fris, mineraal, aromatisch, complex, ananas, appel
Stijl
Land
Regio
Inhoud
0.75
AOC
IGP Salento
Druif
Wijnbouwer
Productfiche

Misschien is dit ook iets voor jou?

2022 Cantine Crosio, Viola Merlot, DOC Canavese, Piemonte, Italië
€ 19,49
€ 17,87 vanaf 12 flessen
2024 Domaine La Bergerade, Saperavi, Bio, Vin de France, Frankrijk
€ 10,70
€ 9,81 vanaf 12 flessen
2024 Poderi Cellario, Che Casein, Rosato, Piemonte, Italië
€ 16,19
€ 14,84 vanaf 12 flessen
2021 Jorge Piernas, Juan Piernas, Vino de Vinedo Unico, Tierra de Murcia, Spanje
€ 45,05
€ 41,30 vanaf 12 flessen
2022 Cantina Tonello, Io Eos Garganega, IGT Veneto, Italië
€ 15,71
€ 14,40 vanaf 12 flessen
2023 Weingut Glaser Himmelstoss, Bacchus, Gutswein, Franken, Duitsland
€ 10,45
€ 9,58 vanaf 12 flessen
2022 Vieira de Sousa, Unoaked Tinto, DO Douro, Portugal
€ 15,54
€ 14,25 vanaf 12 flessen
2024 Domaine de Boischampt, Fleurie, Bio, Beaujolais, Frankrijk
€ 18,89
€ 17,32 vanaf 12 flessen
2023 Weingut am Berg, Gruner Veltliner Ried Steinhaus, DAC Kamptal, Oostenrijk
€ 21,66
€ 19,86 vanaf 12 flessen
2023 Tierra Savia, Mirlo, Solo Viognier, Bio, Sevilla, Spanje
€ 12,78
€ 11,72 vanaf 12 flessen

Wijnbouwer

l'Archetipo, Salento, Puglia

Puglia Italië
Larchetipo entrepotduvin wijngaard
Larchetipo entrepotduvin francescco dibenedetto

Francesco Valentino Dibenedetto

Francesco is agronoom van opleiding. Jarenlang was hij op zoek naar de beste landbouwmethode waarbij het eco-systeem het beste in balans was. Hij werkt volgens de principes van synergetische landbouw met zo weinig mogelijk interventie. Zowel in de wijngaarden als in de kelder. Volgens Francesco is dit de enige manier om geweldig boeiende wijnen te maken.

Meer over deze wijnbouwer

Ben je ouder dan 18 jaar?