loader

Domaine Cédrick Bardin, Loire, Frankrijk

Cédrick & Nelly Bardin

Een klein sympathiek domein, met 13ha wijngaarden verdeeld over de twee oevers van de rivier de Loire.

ontdek het assortiment

De kelders van het domein liggen in het centrum van het dorpje Pouilly-sur-Loire. Het domein werd vrij recent opgericht, in 1991, door Cédrick Bardin, kleinzoon en zoon van een lokale wijnbouwer.

Het is dankzij het huwelijk tussen een dochter van een 'vigneron Sancerrois' en een zoon van een 'vigneron Pouillyssois' dat het domein wijngaarden bezit aan de 2 zijden van de oevers van de Loire. De 13ha worden door Cédrick en zijn team perfect onderhouden. Al meer dan 25 jaar werkt hij met met veel respect voor de natuur en het terroir. Met de kennis die hem sinds generaties is doorgegeven, verzorgt hij nauwgezet de kwaliteit van zijn wijngaarden. 

De wijnen van Cédrick Bardin zijn een voorbeeld van elegantie en subtiliteit. 


DE REGIO

De 13 ha zijn verspreid over verschillende appellaties: Pouilly sur Loire, Pouilly Fumé, Sancerre en Coteaux du Giennois. De verschillende terroirs van de wijngaarden, marnes à petites huîtres, calcaires en plaquette, silex,... beplant met sauvignon blanc, zorgen voor een rijkdom aan stijlen. 

FR-Pouilly_sur_Loire.jpg#asset:617

Cédrick maakt elk jaar prachtige evenwichtige blends van de diverse wijngaarden met elk hun specifieke ondergrond. 


DE WIJN

Met zeer elegante en fijne Sancerre en Pouilly Fumé wijnen als resultaat. Sinds 2010 heeft het domein ook een wijngaard in Coteaux du Giennois, een kleine streek vlakbij Sancerre. Van deze wijngaard maakt hij zeer aangename wijnen in rood, rosé en wit, aan zeer democratische prijzen.

Het dagelijkse contact met de natuur, de passie voor de Sauvignon druif en de liefde voor mijn streek maakt mijn job fantastisch. 

Cédrick Bardin

Ons assortiment van Domaine Cédrick Bardin, Loire, Frankrijk