Weingut meierer moesel rivier Weingut Mathhias Meierer

Weingut Meierer, Kesten, Moezel

Matthias Meierer

Dit domein ligt in het midden van de Moezel regio waar een zeer gunstig micro-klimaat heerst. Wijnbouwer Matthias maakt kwaliteitsvolle ‘cool climate’ Riesling wijnen. Zijn filosofie: “never in a hurry and always with a strategy to produce an outstanding product.”.

Regiokaarten D Moezel
Weingut Matthias Moselweinwerbung

Matthias Meierer is een jonge wijnmaker die uit een eeuwenoude wijnbouwersfamilie stamt. Hij is de 9de generatie in lijn.

Matthias heeft zichzelf nooit de vraag gesteld of hij wijnbouwer wilde worden, dat was een evidentie. Een mix van traditie, passie voor wijn en liefde voor de Moezel regio die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Net zoals zijn vader concentreert Matthias zich op kwaliteit. Hij heeft geen enkele ambitie om uit te breiden. Het werk in de wijngaarden, op de zeer steile hellingen, gebeurt volledig manueel met een groot respect voor het terroir. Het hele jaar lang wordt er hier zeer hard gewerkt om de kwaliteit van de druiven zo perfect mogelijk te maken. De oogst is dan de jaarlijkse ‘grand final’ die gevierd wordt met de hulp van familie en vrienden.

Never in a hurry, always with a strategy to produce an outstandig product.

De wijnregio Moezel

De wijnregio Moezel, Duitsland, strekt zich uit langs de oevers van de Moezel-rivier. Kesten ligt in het midden van deze regio waar een perfect micro klimaat heerst. De interactie tussen de rivier, de leisteen bodem en de steile hellingen is een perfecte voedingsbodem voor de Riesling druif. Tegen de trend in gaat de voorkeur van Matthias voor de aanleg van zijn wijngaarden naar de meest steile hellingen voor zijn wijngaarden. Hij is er van overtuigd dat een goede wijn eerst en vooral gemaakt wordt in de beste wijngaarden. Ook al zijn die dan moeilijker te bewerken.

De wijn

Alle wijnen zijn gemaakt van 100% Riesling. De Riesling is een druif met zeer uiteenlopende smaakprofielen. Van een makkelijk te drinken aperitief wijn, over premium "Grosse Lagen" tot nobele Spätlese of Auslese wijnen, deze diversiteit aan smaken vind je terug in de wijnen van Matthias Meierer. De droge witte wijnen matchen perfect met vis of zeevruchten. De meer fruitige kruidige wijnen zijn zalig als een zonnig aperitief en de zoetere Rieslings geven op hun beurt meer finesse aan pittige gerechten. De Auslese is hemels met een blauwe kaas of een crème brûlée.

Weingut meierer wijngaard

Bekijk het assortiment

2022 Weingut Meierer, Kestener Riesling, Kabinett, Mosel, Duitsland
€ 12,27
€ 11,25 vanaf 12 flessen
2022 Weingut Meierer, Hops, Riesling, Mosel, Duitsland
€ 19,83
€ 18,18 vanaf 12 flessen
2020 Weingut Meierer, Paulinshofberg, Riesling, Mosel, Duitsland
€ 19,83
€ 18,18 vanaf 12 flessen
2022 Weingut Meierer, Kestener Paulinsberg, Riesling, Spätlese, Mosel, Duitsland
€ 16,76
€ 15,36 vanaf 12 flessen
2022 Weingut Meierer, Alte Reben, Riesling Trocken, Mosel, Duitsland
€ 19,83
€ 18,18 vanaf 12 flessen
2022 Weingut Meierer, Kestener Riesling Trocken, Mosel, Duitsland
€ 12,27
€ 11,25 vanaf 12 flessen
2020 Weingut Meierer, Alte Reben Reserve ***, Riesling Trocken, Mosel, Duitsland
€ 22,06
€ 20,22 vanaf 12 flessen

Ben je ouder dan 18 jaar?