loader

Domaine Réthoré Davy, Saint Remy en Mauges, Loire, Frankrijk

Christophe Réthoré

De Loire is voor veel mensen Muscadet, Sancerre en Pouilly Fumé. Maar er is veel meer te ontdekken.

ontdek het assortiment

Dit domein, gelegen tussen Angers en Nantes, is een samenwerking tussen twee families, Réthoré en Davy.

Zowel Christophe als Jean Michel stammen uit een familie van wijnmakers. Jean Michel Davy doet alles in de wijngaarden, Christophe Réthoré doet de vinificatie. Samen staan ze sterk. Hun doel: Mauges bekend maken als een wijnregio met identiteit en know how.

Het domein ligt op enkele km van Nantes. 


DE REGIO

De wijngaarden liggen op hellingen die tot een hoogte van 100 à 150m gaan. Je voelt er ook de invloed van de Atlantische Oceaan. Het terroir bestaat hoofdzakelijk uit ‚Quartz‘,  wat zorgt voor finesse en elegantie, en uit schalie, wat zorgt voor krachtig fruit en structuur. Ze verbouwen diverse druivenrassen, oogsten deels met de hand in de perfect onderhouden wijngaarden, maar ook machinaal om snel en hygiënisch te kunnen werken.

FR-St._Remy_en_Mauges.jpg#asset:2272

Alle wijnen zijn een mooi voorbeeld van 'cool climate' wijnen. 


DE WIJN

Ieder perceel wordt apart geoogst en gevinifieerd. Nadien volgt er eventueel een blend om ieder jaar dezelfde hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Ze gebruiken enkel autochtone gisten en maken geen gebruik van dierlijke producten. De wijnen zijn verrassend modern van smaak, met een elegante fraîcheur en voldoende sappigheid. Er worden hier ook twee schuimwijnen van een uitzonderlijk hoog niveau gemaakt. Sinds 2013 is er de Temp’s d’M, tot groot plezier van hun klanten. 

Ons assortiment van Domaine Réthoré Davy, Saint Remy en Mauges, Loire, Frankrijk